DM IPO1 2014

Se billeder fra dagen nederst på siden 🙂

Mor havde taget en stor beslutning - hun meldte Jazz og hende til DKK IPO1 DM d. 8. juni 2014 i Hosrens. Hun meldte til i det tidlige forår og har trænet kontinuerligt og hårdt. 
Der er blevet gået meget spor, genstande er trænet, knæk er trænet og Jazz er blevet rigtig god 😋. 
C arbejdet er blevet gennem arbejdet og mor føler sig tryk på banen med Jazz nu. Han gør det han skal og de to har et super godt samarbejde 😋.
I lydighed er de største problemer stadig at han presser i fri ved fod. Under træning, hvor der er belønning i spil, er det minimalt, men i prøve situationer køre han op og presser mor. Men stadig går han en fin fri ved fod - super glad, frejdig og arbejdsivrig <3
Sit, dæk, gruppe, fremadsendelse og indkald er iorden. Apporten er blevet meget mere rolig, men mangler alligevel det sidste ro. Det gør sig også gældende i flugt- og A sprig...dyre øvelser hvad point angår.... Programmet var sat sammen, både Jazz og mor kunne det...men træerne vokser ikke ind i himlen som mor siger - noget underligt noget, men hun rynker panden, så helt godt er det vist ikke 🤒...
Op til selve dagen begyndte Jazz at halte på sit venstre bagben..... Mor blev nødt til at skåne ham og ikke lave noget voldsomt. Var ved dyrlæge og kiropraktor - ingen kunne sætte ord på hvad det var - blot at han skulle slappe lidt af. De fik ikke forbud mod at træne. Jazz viste selv hvornår det var for meget, specielt ved springene..... Det var jo ikke lige det mor havde regnet med og det gjorde hende bestemt ikke mindre nervøs....
Nå, men afsted kom de...jeg måtte blive hjemme og passe mine hvalpe. Marianne, Henriette og Charlotte er vilde med mine hvalpe og mig så de klarede ærterne herhjemme 😋.
Far, mor og Jazz tog afsted tidligt lørdag d. 7. juni - alt var pakket og parat - næsten...
Sidst på formiddagen ankom de til Horsens, på trænings pladsen, for at blive indskrevet inden sporarealerne skulle afprøves...da mor kommer i tanke om at alle Jazzs papir og resultat hæfte lå herhjemme ! Hvor dum kan man værre ???🙃. Tror mor havde slået hovedet fra....😥. Hmmm hvad gør man så, ja mor gik ind og snakkede med arrangørerne, som var meget søde at beroligede mor...de sku nok finde ud af det. Der blev ringet til overdommeren og hun sagde at det var iorden bare resultathæftet kom inden konkurrence dage var over om søndagen. Pyha så kunne prøven gennemføres, da Susanne, fra Kreds 30, ville komme om søndagen og se på. Så en opringning til hende - om at tage papir med🤩.
Nå videre i programmet. 
I Jylland har de så mange sporarealer at det var muligt at få lov til at afprøve en spor mark der var mangen til den der skulle gås på til prøven næste dag.
Mor lagde et forholdsvis kort spor med to knæk - højre/venstre og de to genstande som hun ville bruge dagen efter. Sporet blev gået ret hurtigt efter. Det gik super godt - skønt 😉. Tilbage til trænings pladsen, der hvor prøven skulle afholdes. Banen var sat op og der var gang i den, mange ville prøve, men det forløb godt og mor tag sig sammen og gik ind...det blev hun jo ligesom også nødt til...Det gik godt, også fremadsendelsen hvor bolden lå fremme. Senere kom Jazz på banen igen og da skulle springene afprøves...men her opstod problemer - Jazz ville ikke springe , han løb uden om hver gang. Nok pga sit bagben 🤒. Nu blev mor da først total nervøs...senere på dagen prøvede de igen, dog var springet sat ned. Her kom han over - frem og tilbage - og så stoppede mor der. Enten gik det dagen efter eller også gik det ikke - nu var mor forberedt...
Figuranterne blev afprøvet - kun skjul en gang. Gik fint. Dog skulle de nok ha været prøvet et par gange mere, men det ved mor så til en anden gang 😮.
Nå, så afsted for at finde et motel der var bestilt til overnatningen. Det lå dejligt tæt på pladsen, kun små 5 min derfra. Trænings tøjet blev skiftet ud med noget lidt pænere tøj, også afsted til pladsen igen. Nu var der lodtrækning til næste dag start tidspunkter. Mor trak nr 7. Det var med B og C først - kl. 10.10 og kl. 12.. Spor kl. 14.30. Det var udenmærkede tider.
Må lige fortælle at det var meget varmt og solen strålede fra en skyfri himmel hele dagen. Det påvirkede næsten alle hunde, de tabte koncentration -også Jazz.

Mor og far kørte ind til Horsens og fandt et sted at spise, men mor kunne faktisk ikke spise noget, maden voksede i munden...jeg forstår ikke man kan have det sådan - mad skal da bare ædes ....😉.
Hvor meget eller hvor lidt mor sov den nat vides ikke, men kl 6.30 søndag morgen stod hun og Jazz atter på pladsen og nu var det selve dagen, som mor og Jazz har knoklet så meget for. En stor dag at deltage i et DM 🤪🤪.
Fælles væsen test for næsten 30 hunde :-) kl. 7.00 præsis. Det gik godt, mor var tilfreds med Jazz opførsel. De første gik på banen kl. 8.00 og så skulle Jazz og mor "bare" vente til de skulle på. 
Susanne kom med Jazz papir og resultat hæfte, så nu deltog de rigtigt i konkurrencen 😋.
Endelig blev det Jazz og mors tur...mor havde intet spist til morgenmad, hun mente maven havde snoet sig sammen...., så bare hun ikke besvimede på banen. Lige inden mor skulle gå program begyndte det at regne, faktisk ret meget. Det var godt for så var det ikke så varmt for Jazz 😎.
Mor fik Susanne til at gå med hen lige inden de skulle gå på banen og tage Jazzs fremadsendelses bold og gå ned langs banen, som om den lå der nede, som vanligt...., og tro på det virkede 🤭.
Ind på banen og melde til dommeren, Jazz og mor skulle gå først og langtidsafdække sidst - det var ret godt 🤩.
Fri ved fod og gruppe gik godt, Jazz fulgte frejdigt og arbejdsivrigt med, men pressede noget....
I sit satte Jazz sig hurtigt og flot i første omgang og bevarede blikket på mor, men rejste sig desværre op og stod ØV, en dyr øvelse at miste . 
Dæk med indkald var ok. Apport på jord var ok, hvis mor dog bare havde mere styr på sine hænder...det har hun næste gang hun går til prøve!!
Derefter flugt- og A spring...øvelser der også var dyre minus point. Jazz løb udenom på udvejen og sprang over på hjemvejen... begge gange, om det pga sit venstre ben eller hvad...., men ærgerligt var det 😠.
Endelig fremadsendelsen og den var perfekt !! Jazz fulgte pænt med til kommando og løb fint og hurtigt ud og dækkede og blev liggende indtil afhentning 😀😀😀
Langtids afdækning var også ok, dog mangler den sidste ro.
Alt ialt blev det til 77 T. Mor var egentlig glad, det kunne have været meget værre, men nok at arbejde videre på 😉.
Ventetid igen og vejret nåede at blive tørt og varmt - inden Jazz og mor skulle på i C. Mor havde en god fornemmelse - nu skulle de gi den gas 🤩. Det gjorde de sådan set også - bare synd at Jazz efter en meget flot tæt opsøgende rundering af første skjul valgte at løbe mod teltet på side linen istedet for skjulet hvor figurant stod 😠. Mor havde bestemt ikke regnet med at han ville gøre sådan, men Jazz så den anden figurant stå i teltet og løbe derhen........ Mor blev forvirret men blev heldigvis ståenden og Jazz fandt hurtigt til det rigtige skjul puha - kn nemt ha endt med at de var blevet stoppet hvis Jazz ikke havde opsøgt det rigtige skjul. Derefter gik programmet som det skulle. Flot bevogtning/standhals. Super udkald, flot gang over til flugten. Dommeren mente at Jazz og mor ikke helt var i overensstemmelse med "stop manden" komanoden...ik helt enig.....
Flugten fin træning fin og så det lange stop - heller ingen klager her...Indtransport flot dog gik Jazz lidt før mor da de meldte fra....Ja noget der skal øves 😉
Men resultatet blev 90 SG og UDP og glad var mor 🤪.
Pyha...nu kunne mor næsten trække vejret, nu var der "kun" sporet tilbage. 
Inden spor fik mor noget mad - det var tiltrængt...
Jazz fik igen vand og lidt energidrik.
Ud på sporet, nu var det virkelig blevet varmt og fugtigt, mor mente der mindst måtte være 40 grader på den mark. Sporte blev lagt 15 min venten og så blev der ellers gået spor: Der var ikke mange kommentar til det F hele vejen rundt også ved genstande...Jazz lå perfekt! Der blev trukket 2 point fordi Jazz havde et lidt højt søg to steder på sidste langside. Det sker når underlaget er højt græs.

Nu var det hele overstået, meget mærkelig fornemmelse sagde mor 🤪. Mor er/var glad for hun havde besluttet sig for at stille, det er ingen hemmelighed at det var ganske grænse overskridened for mor at deltage i sådan et arrangement. Mor bliver aldrig bedre på en bane hvis hun ikke trodser skrækKen og deltager...sådan er det!! Nemt nok sagt af os hunde 😋😋.
Bo - vores figurant kom også til Horsens og så på. Lise, hende mor har købt Jazz af, kom også og Niels Koch, hvis kennel Jazz er fra, var der også - dejligt med så meget støtte 😎😀 - det kan man kun blive glad af 🤭.

Stor tak til ALLE som har hjulpet - også stort tak til familien som støtter og hjælper mor så det kan lade sig gøre - at hun for trænet det hun skal 🤩.
Også tak til far som transpotrede mor, så hun ikke skulle koncentrer sig om det og mor sov på HELE hjemvejen. Da de kom hjem var glæden vist lige stor på begge sider - jeg var glad for at se dem og de havde savnet mig og mine dejlige hvalpe
 
 

Kommentarer

24.07.2014 00:05

Johnny

Hej Hanne det ser godt ud i var med til DM og det er nogle dejlige billede der fra. Og tak for kigger på din side.. Knus og et stor vuf fra os.

24.07.2014 14:57

Hanne Garnæs

Hej Johnny - tak, det var en stor oplevelse - og du er altid velkommen til at besøge min hjemmeside . Knus til jer