Uge 51 og 52 god jul og godt nytår.

Det har været et meget anderledes hundeår - end måske planlagt, men livet er uforudsigeligt og det er godt nok.

Samba fik sit sidste kuld hvalpe - endnu en skøn oplevelse og vi håber at alle Sambas hvalpe forsat er til stor fornøjelse og gælde 🙂.

Men at vi skulle miste Samba så tidligt var ikke en del af planen. Det kom ganske uventet, så savnet er stort fra både vores og Moccas side. Mocca savner rutinerne med Samba, det kan vi se. Mocca har klart en forventning om at Samba er her og alligevel er vi ikke i tvivl om at hun vidste Samba ikke overlevede, hun kunne lugte/mærke at Samba var dødene.

Nu er vi kommet godt ind i år 2012 og vi ønske alle et fantastisk nytår 🙂.

Vi er ved at have tabet af Samba lidt på afstand. Savnet af hende er gået over til fantastiske minder om så mange dejlige ting/oplevelser og stunder.

Mocca har været meget meget stille, men er nu ved at vende tilbage til normale tilstande igen. Hun har også fået ritualerne omkring Samba på afstand og er ved at finde sig ret godt tiltette som ene hund. Ingen at kæmpe med om opmærksomheden - alt tilkommer hende nu - det er vist ganske skønt 😀.


Smukke Mocca :-)

Uge 50 og farvel for evigt.

Mandag afsted til dyrlæge som sagde at den første biopsi ikke var god nok, så nu skulle der tages en ordenlig en.... Bedøves igen, denne gang blev jeg også barberet på halsen før biopsi, der blev taget røngten af mine lunger og mund/hals blev undersøgt.
Der var "noget" at se på min ene lunge, jeg havde små sår i munden nu og hævet mandel......
Nå, men biopsi blev sendt til undersøgelse, så nu ventede vi igen. Jeg fik mere medicin med hjem, noget af det gjorde at kirtlen faldt efter et par dag - ikke helt men delvis. Jeg fik det kortvarrigt bedre. Jeg ser frygtelig ud på halse efter den barbering...
Jeg må lige fortælle at jeg slet ikke har overskud til at lege med Mocca, men hun kan mærke jeg er skidt, så hun lader mig være i fred. Nogle gange går hun hen og slikker mig på munden og lorger med halen....
Mocca har haft et par nætter med uro, noget der ikke er sket før - jeg tror hun kan mærke at det er rigtig skidt med mig.....😥.


Fredag d. 16., da mor kommer hjem fra job, kan hun godt se at jeg har fået det dårliger, jeg har ikke lyst til mad, har ikke lyst til tur - idet hele taget er der ikke meget gnist i mig mere.....
Natte kommer vi igennem, mor er oppe flere gange for at tjekke mig...
Lørdag puster jeg helt vildt, kaster op og kan ikke noget. Mor ringer til dyrlægen som fredag eftermiddag har fået svaret på min biopsi - det er lymfekræft - så meget at man ikke kan se hvor prøven er taget fra - kun at der er kræft over det hele.

Jeg kan se på mor den er helt gal - hun græder og snakker en hel masse. Noget som ikke skal ske og noget som skal gøres - jeg er sådan set ligeglad - jeg har det skidt - så hjælp mig 🤒 !!

Mor snakker mere i telefon, Charlotte er ved mig og far henter Marianne hjem. Jeg ligger inde i mor og fars seng - et sted jeg altid har elsket. 
Ved tre tiden tager mor mig i snoren og ud i bilen. Mor hjælper mig op - jeg kan ikke selv. Vi køre ind til byen og Henriette kommer, klapper og krammer mig. Jeg er helt våd da hun går 😥.

Vi kører og ved 16 tiden ankommer vi til dyrehospitalet - hvor jeg nu har været et par gange.
 Jeg kommer ind i et værelse og dyrlægen kommer og snakker med mor, far, Marianne og Charlotte. Jeg ved ikke rigtig om hvad med måske er det ikke så godt med mig.....
Alle sidder og nusser mig og lidt efter går vi ind i et andet rum og jeg kommer op på en briks og her får jeg så sprøjten - så jeg ikke vågner mere. Mor står og holder om mig og hvisker søde ord - jeg er ikke bange, ved nu at jeg vil blive befriet for den smerte jeg har.

Jeg kan ikke snakke, men mor VED jeg har elsket livet sammen med hende og hele familien - kunne ikke ha fået et bedre liv 🙂. Tak for alt og tak til alle som har fulgt med i mit liv !

 


Smukke Samba.

Uge 44, 45, 46 og 47.

Mor og Mocca har trænet rigtig meget lydighed her på det sidste. Mor og Mocca træner meget sammen med Pia og hendes grå hund, Ludo. Det er godt at have en fast træningsmakker - så kender man hinanden og kan hjælpe hinanden.
Det er gået godt med Mocca, hun gør det fint og mor har meldt hende og Mocca til en B-prøve til Kredsmesterskaberne d. 19. nov. Mor har trænet væsetest, med Mocca, på mange forskellige mennesker, det samme med gruppe. Forskellige har stået som dommer imens de har gået "program".Det hele er godt afprøvet - forberedt som altid, men man ved jo aldrig hvordan det vil gå å selve dagen 😲.
Og hvis nogle troede mor havde færre nerver når det nu var anden hund hun gik igang med, må de tro om. Måske har hun endnu flere nerver.....hun ævler om prøve osv osv....🤔🤒.

Her i starten af nov. er jeg begyndt at bløde lidt fra en dårlig tand i min undermund, når vi leger med bold. Den dårlige tand har jeg haft længe og mor har holdt øje med den - hvis jeg virkede som om den generede skulle den fjernes. Mor sagde nu var tiden inde - den skulle ud.
Der blev bestilt tid hos dyretandlægen til d. 21. nov.
I ugen op til at mor og Mocca skulle til prøve havde jeg det ikke så godt. Appetitten var væk, ikke glad når familien kom hjem og orkede ikke rigtig at lege med Mocca. Alt dette lagde mor selvfølgelig mærke til og hun opdagede også at jeg havde en hævet kirtel på siden af halse, men mon ikke det var i forbindelse med den dårlige tand og lidt tandkødsbetændelse...🤒.

D. 19. nov oprendte og afsted med mor og Mocca - til deres første B-prøve.
Jeg vil ikke skrive så meget om den for mor og Mocca var ikke lige i deres S, alt hvad der næsten kunne gå galt gik galt. De bestod lige akkurat med 70 point 😥. Alle havde forventet de ville få mere - men sådan var det ikke den dag! Nå, nu er det prøvet og de må arbejde videre....., der er nok at arbejde på 😉.

Tilbage til mig, jeg kom til tandlægen d. 21., blev bedøvet, fik fjernet den dårlige tand, renset tandkød, set alle tænder efter og der blev taget en biopsi af den hævede kirtlen. Tandlægen mente også den stammede fra den dårlige tand. Mor hentede mig jeg fik penicillin og smertestillende medicin med hjem og nu skulle vi vente på biopsisvar en uges tid.
Jeg fik det bedre, spiste og var glad igen, sådan næsten som jeg plejede. Tirsdag d. 29. ringede tandlægen og sagde biopsisvar var kommet. Der var ikke noget galt, den stammede fra den dårlige tand og den ville trække sig sammen af sig selv om et stykke tid.
Resten af ugen gik sådan set fint, men ugen efter var den gal igen. Jeg fik det skidt ligeså snart jeg var holdt op med medicin. Mor mærkede hver dag på min kirtel, som ikke blev mindre, snare større. Den voksede helt vildt fra torsdag til lørdag. Nu var den på størrelse med en tennisbold og flad hård ind mod halsen. Jeg kunne ikke rigtig spise så meget, orkede ikke tur elle leg 🤒🤒.
Far og mor blev enig om at tage mig til dyrlæge lørdag, de torde ikke vente til mandag. Dyrlæge gav mere penicillin og tog en prøve som gav et underligt resultat, noget godt noget mindre godt - ikke et ordenligt billede af en sygdom. Dyrlægen sagde vi skulle komme igen mandag når han havde snakket med tandlæge - om hvad den biopsi egentlig gik ud på.
En trist weekend - familien var ked af det og mor meget urolig for mig.

Uge 40, 41, 42 og 43.

Det går godt med alle mine hvalpe, de vokser sig store og smukke, de er nu ca 5 mdr. Der er løbende billeder af dem på siden: Akacias R-kuld, Store hvalpe R-kuld.
Så alle hvalpefamilier - send endelig billeder og skriv lidt om hvordan det går.


Jeg er nu igen blevet en flot hund, min pels er fin og farverne er i top det samme er min kondition 😘...

Mor snakker om at næste sommer skal jeg have mit sidste kuld hvalpe, hun siger jeg er en god mor , det er hun også selv, men hun er for længst stoppet med at få børn, men sådan er hundeverden ikke siger hun....det er menneske snak - jeg gør jo bare som der bliver sagt 😉 - hvis jeg vil!

Uge 39 - hvalpetræf.

Vi var en heldags på Lolland d. 2. okt , se alle de dejlige billeder og læs historien på siden Hvalpetræf, Hvalpetræf okt.2011.

Fire smukke Akacias hunde :-)

Uge 35, 36, 37 og 38.

Tiden flyver afsted og vi skriver snart oktober måned!
Sommeren har vejrmæssigt ikke været helt i top, men sensommeren har været god, så det nyder vi.

Der er ikke sket de store ting - dagene går med træning af forskellige art, eller dejlige ture ved Greve Main, hvor vi løber løs og tosser 😎.

Marianne svømmer ca. hver 14. dag med Mocca og jeg kommer også med en tur i vandet engang imellem 🤩.
Far cykler med os begge ca en gang om ugen, jo vi klager ikke.

Indimellem går vi stadig tur sammen med Mark og min datter Laika. Det er som regl i hundeskoven ved Glostrup - der leger vi både sammen og med de andre.

Lørdag d. 10. sep. kørte mor meget tidligt, hun skulle sammen med Pia over og se DM i BHP1 i Kreds 70, da der var et par stykker fra Kreds 30 der deltog.
Det blev til en hyggelig lang dag - mor og Pia så meget godt hundearbejde og snakked med dem de kendte derover.

Uge 32, 33 og 34.

Vi kom hjem, fra Bornholm, fredag, sen eftermiddag, og allerede lørdag morgen stod mor tidligt op - afsted til træningspladsen, kreds 30. Lea og mor har "Lydighedsholdet" og de skulle trænes. Sådan - ikke noget med at tage det stille og roligt 😉.

Tror ikke jeg har fået skrevet det, men mor er blevet færdig som træner og kan nu stå på egne ben...

 "Lydighedsholdet" er for de hundeføre der gerne vil tage nogle af de større prøver med deres hunde. Det er et godt hold - søde hundeføre og gode hunde, så mor ser frem til at tilbringe sine lørdage formiddage sammen med dem 🙂. Mange af dem der er på "Lydigsholdet" gik på B-holdet sidste sæsson, hvor mor var som føl.

Søndag, i uge 33, stod mor tidligt op og afsted, hun snakked en hel masse og hunde og sådan noget, men hverken Mocca eller jeg skulle med da hun kørte ??
Efter mange timers forløb kom mor hjem og fortalte om "Repræsentantskabsmøde" på Fyn....., noget hun deltager i i form af sin næstformands plads i kreds 30. Flere af dem der normalt deltog var forhindret, derfor kom mor med. Så har mor også prøvet det - en blandet fornøjelse, der var nogle alvorlige ting der skulle tages bestemmelser om, men hun lærte også en del.
Selv om vi hunde ikke sådan har ligget stille hen over sommeren, skal vi jo også i gang, det bliver dejligt at komme ind i den normale gænge igen.
Jeg skal ikke tilmeldes noget hold - har bare fået et årskort til kreds 30, så jeg kan komme med på pladsen når Mocca skal trænes.
Mor har hørt noget om at der måske kommer en BHP7 match i kredsen, en prøve for hunde over 7 år - det er jo mig . Det bliver sådan en prøve hvor springet er lavt og andre ting vi "gamle" evt ikke er helt så gode til mere bliver fjernet, eller gjort lettere. Sporet bliver det samme som en BHP3, da vi "gamle" er gode til spor. C-programmet skal også lige justeres..., men spændende hvis det bliver til noget. Mor siger jeg så skal deltage, det vil jeg gerne for så skal der trænes igennem 😉.
Hver gang vi er på træningspladsen ronderer jeg alle skjul, nogle gange bliver jeg belønnet med bold andre gange ligger ærmet i 6. skjul og så har jeg meget fart på....
Når Mocca er på sporet, lægger mor også spor til mig. Det er dejligt - i det hele taget har jeg et godt liv 😀.

Figurant Robert har snakket om at jeg skulle stille igen på HAS 2012 og gi den gas som veteranhund.
Kunne godt se mor fik noget at tænke over, hun blev vist lidt lun på ideen 😎.

Mor og Mocca deltager på "unghundeholdet" lørdag formiddag, inden mor skal træne sit egent hold. Det er for at Mocca også skal lære noget - at koncentrerer sig når der er andre hunde, det er lidt svært med den alder hun har nu - 2 år!
Når Mocca holder hvil i bilen, hjælper mor de andre på holdet og når deres hunde så skal ha et hvil, tager mor sommetider Mocca på banen og viser lidt lydighed, fri ved fod og gruppe - det gør Mocca faktisk rigtigt fint 🤩. Det er en god øvelse både for mor og Mocca.

Onsdag aften går Mocca til C-træning. Det ved jeg godt, så når de kommer hjem fra det gider jeg ikke hilse - ville selv gerne ha været med!!

Uge 29 - 30 -31.

Sommerferie fortællinger og billeder fra Bornholm ser du under: Sommer 2011.

Skønt at få lov til at bade :-)

Uge 19 - 28.

Det er godt nok længe siden jeg har fået skrevet noget om mit liv 😉, men nu er jeg vendt tilbage til min egen familie igen og min "barsel orlov" er endt - så tid igen til at skrive 🙂.

Jeg vil lige fortælle lidt om mit ophold hos Karin og Karsten og om mine dejlige hvalpe.

Da hvalpene var små, to uger gamle, sagde mor at nu var det tid for Karin og Karsten at hente mig og hvalpene.... ellers ville hun ikke af med hvalpene alligevel ???
Det er sådan noget jeg ikke forstår, men mor siger at mine hvalpe denne gang er Karins, men det er da mig der har født dem !!

Det kan forklares på den lette måde, jeg er lejet ud til Karin. Karin har alle udgifter og indtægter på dette kuld. Mor ville gerne have at jeg fik et kuld hvalpe til, men havde ikke tiden til at passe dem på den måde som hun mener er den rigtige. Altså være hjemme på skift med far så hvalpene blev bedst muligt præget. Så enten skulle jeg ikke have hvalpe i denne omgang eller også skulle Karin have dem - og det vile hun gerne 😀.
Karin passer sin forretning hjemmefra og er super god til præning af hvalpe, så mor var helt tryk ved at vi skulle "flytte" til Smørum.

I de to uger vi var hjemme fik vi meget besøg, både af venner, familie og hvalpekøberer. Jo, som vanligt er intressen for mine hvalpe stor  .

Mocca fik også lov til at hilse på mine hvalpe, hun så sjov ud når de små, i hendes øjne, mærkelige dyr peb og hylede....
Ellers fik jeg sådan et forhold til Mocca - det var ok hun var der, men jeg var ligeglad med hende. Jeg har nok i mine hvalpe og mig selv.

Søndag d. 22. maj kom Karsten og hentede os. Han havde godt nok prpblemer med at kommer til os - der var nemlig arrangeret cykelløb og hele Karlalunde var afspærret. Far måtte ud på sin cykel og lede Karsten ad stier hjem til os...mor mente at det måtte være et tegn på hvor svært det var for hende at komme af med os....
Men afsted kom vi og mor var ked af det 😥.
Mor mente der måtte blive meget stille uden mig og hvalpene, men heldigvis har de jo Mocca der .
Om aftenen snakkede mor med Karin og hun fortalte at "flytning" af hvalpe og mig var gået rigtigt godt. Jeg havde udersøgt hele huset og haven og faldt derefter til ro, da mine hvalpe jo lige nu er det vigtigste for mig 🤩.

Mor og resten af min familie måtte komme og begsøge mig og hvalpenen lige så tit de havde lyst og mulighed.
Så mor har været mange gange i Smørum de næste 6 uger. Pigerne, far, mormor og forfar har også besøgt mig, det var dejligt og jeg var glad for at se dem alle, men stadig - jeg ved hvor jeg skal være imens jeg har små hvalpe.

Her er vi parate til at flytte - Karsten har hentet os.

Mormor elsker forsat mine hvalpe og omvendt :-)

Hvalpene blev hurtigt solgt og alle familier har været flittige til at komme, stort set hver uge, og se til havlpene og mig. Det er godt for hvalpene med posetive oplevelser af forskellige mennesker.

Da hvalpene skulle chippes, have en lille chip i halsen, kom mor også. Det er lovpligtigt nu at chippe hvalpe.
Det var Erik og hans søde kone der gjorde det. Dem kender vi godt, det var ham der tatoverede mine to andre kuld, så hyggeligt gensyn synes mor - jeg ved ikke rigtig - hvalpene peb 🤒.

Kan lige fortælle at mine hvalpe kom til at hedde, på stambogen:
Rio, Rino, Rambo, Rocco, Rumle, Roma og Raisa.

Mandag d. 27. juni kom mor og tog alle mine hvalpe med ud i bilen?? Charlotte og en af hendes veninder var også med - hvad skulle der nu ske ???
Alle vendte tilbage nogle timer senere og fortalte om havd de havde oplevet - og det var ikke så lidt .
De havde været på besøg på mors arbejde plejecentret Sølund.
En stor succes!! 😀
Alle de "gamle", personalet og andre der var tilstede på Sølund fik en kæmpe oplevelse. Mine hvalpe vagte stor postyr, glæde og fornøjelse 🙃. Det var en super oplevelse for alle - også for mine hvalpe. Men mor var træt, det er et stort arbejde at holde styr på 7 livlige hvalpe der løber i hver sin retning...
Se de dejlige billeder under: Foto hvalpe 2011 Uge 6- 7.

Mor var der også de dage hvalpene blev afhentet af deres nye familier - tror kun det var en familie hvor tiden ikke kunne passe.
Se billeder på : Akacias R-kuld og De nye familier. 


Tirsdag d. 5. juli blev mine hvalpe 8 uger og de begyndte så småt at flytte og mor hentede mig - det var en dejlig dag - jeg kunne fornemme at mor tog mit halsbånd og hundesnor - og at hun mente at jeg skulle med hjem 😀.
Mor havde taget Mocca med i bilen og vi kørte direkte til Mosen i Klarlslunde. Der blev vi lukket ud sammen så vi kunne lege og gense hinanden 😉. Det var nu DEJLIGT. Specielt at mor var med, hende var jeg super opmærksom på hele tiden - tænk hvis hun "forærede" mig væk igen...ikke godt, da jeg nu ved at mine hvalpe er så gamle at de snilt kan undværer mig.
Men det virkede nu også som om alle var yderst tilfredse med at jeg var i hus igen 😉. Mocca og jeg var vist, overfor hinanden, som vi plejer.

Stor tak til Karin og Karsten for god, kærlig og omsorgsfuld pleje af både mine hvalpe og mig. Jeg havde det super godt fik RIGTIG meget mad og måtte sove i både seng og sofa 😀. Karsten havde ferie imens mine havlpe var der så jeg fik tur flere gange om dagen og da hvalpene skulle til at sove i hundegården, puttede Karsten først både hvalpene og mig, og senere, da de blev store nok til at sove alene, hvalpene 😎.
Intet blev overladt til tilfældighederne😲, lige noget der passede mor....

Da alt velkomst postyret var overstået var jeg faktisk lidt meget træt, det er et stort job at opfostre 7 hvalpe... gi dem mad og vejlede/lege med dem. 
Mor menet også jeg skulle i bedre form og slankes lidt 😉, så på den igen. Masser af motion, noget jeg kan lide og ikke helt så meget mad - noget jeg ikke er så vild med, men det er nu ok - vil gerne se godt ud igen... hurtigt. Men kan godt fornemme at det vil tage et stykke tid inde jeg er i topform...da jeg er ved at smide ALT min pels...ikke så kønt et syn.

Dejligt at mine hvalpe er solgt til sådan nogle dejlige familier - vi glæder os til at følge hvalpenes opvæskt og modtage billeder 🙂.
Godt min barsel er overstået og at jeg er hjemme igen 🤩. 

Nu har min familie snart ferie og vi hunde skal med - til Bornholm, det bliver sjovt.  Jeg har været der før, men det første gang for Mocca.
Der vil løbende komme nye billeder uder: Sommer 2011 Her under ugerapport vil jeg fortælle om vores oplevelser - og det blive ikke kedeligt 🤩.
 

Ude godt, men hjemme bedst :-)
Mor og jeg :-)

Uge 19 og mor igen.

Familien havde næsten ikke fået hvilet ud oven på det hårde arbejde i weekenden - så startede min fødsel 🤩.
Fødekassen har stået fremme et par uger - jeg kender den godt. Har været oppe i den et par gange, bare for at gøre mor glad .
Mandag blev brugt på at gøre min "fødestue" klar.
Gøre rent og sætte fødekassen ind i det rigtige rum. Finde aviser, håndklæder osv.... jo der er styr på det 😉. Det var heller ikke en dag for tidligt.
Jeg startede ved middags tid, tirsdag d. 10. maj, med at puste og stønne, rode rundt, derefter falde lidt til ro og så forfra igen.... puha det blev en lang dag/aften. Da mor kom hjem fra job, kunne hun godt fornemme at det blev i dag, så Karin Gram blev orienteret så hun kunne være klar når selve fødslen var tæt på.
Mor valgte klogt nok at ta et par timer på øjet om eftermiddagen, natten kunne gå hen og blive lang - og det blev den 🙃.

Omkring 18 tog det lidt til og nu ville jeg også ud hele tiden - både for at tømme mig, men havde også nogle veer.
Mocca har fulgt mig i hele forløbet, hun fornemmede at jeg havde ondt og var urolig, hun vidste ikke rigtig hvad hun skulle gøre, skubbede lidt til mig og snusede/slikkede mig 🤭, sødt nok, men kunne ikke lige bruge det til noget.
Hun kom i køkkenet og faldt til ro, men senere da nogle af hvalpene var født måtte hun i hundegården, hun forstod ik al den pipen fra hvalpene 😲.
Ved 21 tiden syntes mor at nu måtte Karin gerne komme og lidt over halv ti kom Karin. Der blev snakket veer presse veer, lad dem bare snakke ..... Præcis kl.22.00 fødte jeg den 1. hvalp.

EN TÆVE PÅ 496 G. 

Der var ingen problemer, jeg slikkede, slikkede og slikkede hende, pussede og nussede - det kan jeg huske man skal gøre 🙃. Det stimulerer hvalpens vejrtrækning. Så blev hun lagt til, det stimulerer mine veer
Der gik heller ikke så lang tid så kom der flere veer og kl. 22.54 blev 2. hvalp født.

EN TÆVE PÅ 518 G.

Henriette, Charlotte og far var der ved de to første hvalpes fødsel, derefter måtte de gå i seng - der var pligter der kaldte dagen efter. Karin og mor måtte holde ud selv 😉. Det er de nu ret gode til - kaffe og lidt rødvin, så kører det hele 🙂. Uanset hvorlang tid min fødsel kom til at strække sig over skulle mor med toget onsdag morgen kl. 06.10 - hendes job kalder også...godt Karin kunne blive.

Nu var der nogenlunde ro et pænt stykke tid. Jeg var ude et par gange - for at sætte gang i veerne. Mor havde et håndklæde med, tænk hvis en hvalp kom ud midt i det hele. Hvis naboerne havde set det ville de tro mor var tosset ....nærmest stå og glo mig i numsen og et håndklæde parat hver gang jeg satte mig ned...😥.
Nå ind igen - og
kl. 01.10 blev 3. hvalp født.

EN HAN PÅ 500 G.

Nu var der travlhed i kassen, sikken mange der skulle plejes nu og vupti flere veer og kl. 01.50 blev 4. hvalp født.

EN HAN PÅ 470 G.

To hanner og to tæver - et godt udgangspunkt, men min mave var stadig stor - der måtte være flere på vej 🤨.
Ganske rigtigt
kl. 02.18 blev 5. hvalp født.

EN TÆVE PÅ 384 G.

Nu var der efterhånden rigtig meget støj i kassen, hvalpene bliver jo nødt til selv at arbejde lidt for føde - det vel sige de skal sutte for at mælken løber til og hvalpe på ganske få timer kan sagtens blive utålmodige...🙃🙃.
Karin og mor roste mig for den gode måde jeg føder på og tager mig af mine hvalpe, knap havde de sagt det før en til var på vej. Kl. 03.10 blev 6. hvalp født.

EN HAN PÅ 512 G.

Lige her syntes jeg der var nok at se til - der behøvede ikke at komme flere, men maven var stadig stor..... jeg fik energidrik og vand. Mor havde mig ude flere gange, samme cirkus med håndklæde osv..., men der gik lang tid inden veerne udløste en hvalp, men endelig skete der noget kl. 04.45 og kl. 05.08 fødte jeg to hvalpe som desværre ikke levede. Begge fødsler var udramatiske - det er naturens gang, den kan og skal vi ikke lave om på.

Både Karin og mor menet at kunne mærke at min mave stadig ikke var helt tom.... Jeg var nu ved at blive godt træt.
Mor måtte se at gøre sig klar til at ta på job - selv om hun helst ville blive hjemme hos mig - det ved jeg.
Mor gik lige lidt i 6 og præcis kl. 06.00 fødte jeg den 7. og sidste hvalp.

EN HAN PÅ 502 G.

Nu var resten af familien stået op og straks ringede de til mor, som sad i toget, og fik den gode besked 😀.

Fantastisk aften/nat. Ubeskriveligt at få lov til at overvære - sådan siger mor 😀.
Mor var godt nok træt, da hun mødte på job - men stadig høj af nattens oplevelser - så dagen gik hurtigt.

Karin sørgede for at dyrlæge Annette kom og tilså mine hvalpe og mig. Alle hvalpe var til top karakter 🤩...selvfølgelig. Jeg blev tjekket fik indsprøjtning - som man skal. Derefter fik jeg en velfortjent omgang morgenmad - længe siden jeg har spist med så stor appetit - skønt. Ved 9 tiden tog Karin hjem, træt men super glad for resultatet 😀.
Mange tak til Karin for hjælpen. Du er alletiders - mig og mine unger kommer jo snart til at bo hos jer 🙂.
Akacias R- kuld født d. 10. maj 2010.
4 hanner og 3 tæver.

Uge 17 - 18.

Nu er der ikke så længe til jeg skal føde, så jeg tager det hele stille og roligt. Det er ikke de lange ture jeg orker at gå, men motioneres skal jeg siger mor - så jeg er i form til fødslen 🙂.
Mocca kan ikke helt forstå hvad der sker med mig - jeg gider ikke lege med hende, jeg ignorerer hende faktisk en hel del - har ligesom nok i mig selv.
Jeg kan heller ikke spise ret meget, der er fyldt op i min mave 😉.

Mocca er begyndt at gå til ringtræning, Henriette løber med hende. Det gør Henriette ret godt. Nicki har hjulpet Henriette rigtig meget med løbe stil, hvordan Mocca skal sættes igang, stilles op osv.

I slutningen af uge 18 stod DM i BHP3 så for døren.
Kreds 30 var vært for dette stor arrangement.
Hele familien deltog - selv Charlotte. Hun bagte kager i lange baner 🤩.
Far var med til at sætte banen og parkerningen op. Mark var også en super hjælp til P-anvisning.
Mor, Henriette og Marianne hjalp med mad osv.
Vejret var skønt hele weekenden - det vil sige solen skinnede alle dage, men som altid var der en kold vind i kreds 30 🤒, så ingen brune arme - det krævede en tyk vindtæt trøje at være der.
Mor fik ind imellem sit arbejde set en masse hunde arbejde, det synes hun vist var sjovt og lærerigt 😀.
Mange trænings timer er brugt for at nå at komme på dette høje niveau.

Ganske kort tid før forventet fødsel.

Uge 16 Danmarks Hund 2010.


 

Mocca nr. 1. som årets hele hund u 18. mdr. 2010. Mocca nr. 3. som årets brugshund u 18. mdr. 2010.

En helt speciel og dejlig Påske står for døren 😀.
Lige siden feb. har mor vidst at hun d. 21. april skulle til Skovbo og modtage sine to pokaler i Årets hund - sammen med Mocca.
Igen måtte jeg blive hjemme desværre.....

Der er kun en der bliver årets hund i de forskellige decipliner og det står alle frit for at deltage i konkurrencen - så uanset om man har få eller mange point er det en præstation ud aver det sædvanlige at stå på skamlen  og Mocca og mor stod der 2 gange - totalt sejt - er jeg lige stolt af dem 😀🙃.

Mor og Mocca har arbejdet hårdt og meget med både udstillinger og træning - derfor kom de på skamlen.

Jeg
selv blev også rigtig pænt placeret nr. 4 som den hele hund over 18 mdr. og nr. 8 som udstillingshund over 18 mdr. 🤩.

Selv om pokalerne blev uddelt ved et kombiskue deltog Mocca ikke i udstillingen - hun fælder iøjeblikket og er en rigtig teenager - så hun må vente lidt med at deltage på den front igen....


En stor tak til Karsten Gram som repræsenterede Kennel Akacias - ingen tvivl om at han er glad for både Mocca og mig 😀.

Det er en dygtig datter jeg har - hende Mocca pigen :-)

Uge 15.

Mocca gør fremskridt i sin træning, nogle ting begynder at tage form - ja mor er langt fra tilfreds endnu, men Mocca arbejder fint i både A, B og C.
Se de små videoer under: Mocca træner.
Mor har længe øvet rondering af skjul, først et så to og efter det andet skjul gik det hurtigt med at ronderer alle skjul .
I forhold til træningen af mig ved mor nu mere, kender programmerne, og kan på nogle punkter være lidt på forkant - det er godt at berører alle øvelser i en tidlig alder. Så er det nemmere at bygge videre på...nu må vi se om det kommer til at passe 😉.

Mor ved også meget mere om sit egent kropssprog og om korrekte grundstillinger. Bland andet i ronderingen, her står mor med kroppen/hovedet den rigtige vej - altså op ad banen, bruger armene rigtigt og mor kan se at det har stor betydning...😮. Mor har også set værdien i at placerer sig rigtig på banen når Moccas sendes på skjulene.

Søndag d. 17. april var far, mor og Mocca tidligt ude af døren. Jeg skulle blive hjemme. Er allerede blevet pænt stor og mor vil ikke have mig med i bilen en hel dag, hun mener ikke det er sundt for mig og hvalpene....øv jeg ikke må komme med - ville ellers gerne. Det er en af ulemperne ved at være drægtig 😉

Turen gik til Suså hvor det første officielle langhårsskue blev afholdt.
Her mødtes far og mor med Niels-Juel og Megan. Megan fra mit andet kuld hvalpe er langhåret og de ville gerne prøve at stille.
Megan har aldrig prøvet det før, så der var mange nye ting både for Megan og Niels-Juel 🙃.
Far løb hende og det gik fint.
Mor måtte også lige hjælpe lidt for Megan var ikke vild med at skulle vise tænder. Men da hun mærkede mors faste men kærlige hånd hjalp det - alle tænder var der 😉.

Der var ikke så mange hunde der deltog ca. 17 ialt, Det er ca. den % del af de langhårede man kan forvente der vil deltage i skuer.
Megan blev nr. 3. i sin klasse og fik en fin beskrivelse. Hun er også en smuk charmerende hund 😀.

Alle havde en dejlig dag og Niels-Juel snakkede noget om at nu skulle Megan ringtrænes lidt...

Niels-Juel og smukke Megan.

Uge 13 - 14.

Nu er der ikke så lang tid til at jeg skal scannes, mon jeg er gravid ??
Mor siger at hun tror "den er god nok" og pigerne siger jeg er sær - så jeg er gravid - siger de...
Jeg har haft lidt morgenkvalme et par gange, men stadig ingen sikre tegn - store brystvorter, skinnende pels i dybe farver - sådan har jeg set ud de to andre gange jeg har været drægtig - så hvorfor scanne mig - kan ikke forstå de ikke kan forstå at jeg ER drægtig.
Vi har været en tur hos Karin og Karsten efter foder og Karin er overbevist om at jeg er drægtig. Karin gav os noget hvalpefoder med hjem så jeg kan komme på det rigtig foder - så der er nok næring, vitaminer, mineraler osv til både mig og hvalpene...mor har ikke givet mig det endnu 😥.

Nå, d. 7. april afsted til Ølby dyrehospital hvor Nina stod parat...nu varer det ikke længe før mor ved besked..
Op på bordet, barberes under maven, kan ikke lide at være hos dyrlægen... altid skal de pille - jeg ser vist meget slukøret ud - får mange godbidder af alle der kommer forbi mig - som om det hjalp på humøret - jeg spiser dem kun for at gøre dem glade...

Jeg har meget pels og måtte barberes flere gange for at scanneren kunne "se" rigtigt. Lige med det samme scanneren var kommet på min mave sagde Nini at jeg var fint gravid... og mor blev meget glad 😀😀. Nina sagde alt så fint ud og hurtigt kom jeg på gulvet og hev nærmest mor ud fra hospitalet...gider ikke være der...hellere ud i bilen og hjem og starte på hvalpefoder .
Mor ringede til Karin som også blev super glad 🙂. 
En dejlig uge
 

Uge 9 - 12.

Træningen er kommet igang igen, det går godt. Et rart B-hold mor har "fået" 😀. Det er aftalt at et par gange i løbet af træningstiden tager mor Mocca på banen, så Mocca også kommer ud og træner under forstyrrelser, jo der er fart på når mor både skal undervise - have hund på banen - og se/vejlede de andre hundefører. Godt der er to gode trænere på. .

Jeg kan forstå på Mocca at C-træningen også er startet...er godt nok MEGET misundelig når Mocca tager afsted tirsdag aften 😠, mor har forstået det - for jeg hilser ikke på mor når de kommer hjem.... 😥.

Nå, tilbage til min løbetid. Her i starten af måneden er jeg nået til at det er på tide at tage til dyrlægen og se hvornår den helt rigtig dag for parring er....jo der er top kontrol på mit undeliv - intet er overladt til tilfældighederne...🙃.
Dyrlægen, Nina, på Ølby dyre hospital, sagde at jeg i den grad var på vej, vi nåede tre blodprøver med et par dages mellemrum inden vi skulle på "tur".
Mor og jeg drog afsted d. 10. marts, heldigvis ikke så langt, min "mand" bor nemlig i nærheden af Slagelse.
Karin Gram har været med til at finde den helt rigtige hanhund til mig - igen 🙂. 
Marlboro Jaguar står hos kennel Rapi - se alle oplysninger om ham her:http://www.123hjemmeside.dk/kennelrapi

Parringen gik godt, Jaguar forelskede sig faktisk med det samme i mig og omvendt 😉, så hvorfor vente, vi ved begge to hvad det drejer sig om.
Efter parring drak mor kaffe sammen med Rainer og Michella og de blev enige om at vi skulle ha lov at være sammen dagen efter....🤭.
Op tidligt næste dag og afsted....det gik ligeså godt denne gang, så alle blev enige om at det skulle der nok komme noget godt ud af 🙂.
Nu skal der gå en lille måned inden jeg skal scannes, men det varer ikke længe før jeg selv kan mærke om jeg er drægtig...🤩

Nu er sneen og frosten næsten helt væk og man kan rigtig begynde at gå spor igen.
Mor startede op med Mocca, og konstaterede at der var lige nogle ting der skulle genopfriskes, så tilbage på en del godbidder. Men ellers ikke noget at klage over - hun søger fint 🙂.
Lydigheds træningen går også godt ligesom C-delen, dog synes mor godt de kunne bruge meget mere c-træning.
Mocca og mor træner stadig en del sammen med Pia og hendes hund, når tiden tillader det.
Træner holdet er ikke sådan kommet igang endnu, mor har været den eneste der mødte op et par gange, derefter kom et par andre....mon ikke det bliver bedre når vi skifter til sommertid - længere lyst og forhåbenligt meget varmere...

Uge 5 -8.

Februar måned har også været en lidt stille måned - præget af sne og frost og dog er der alligevel sket flere spændende ting... 😉.

For det første har vi passet godt på mor og resten af den hjemmeblivende familie imens far har været ude at rejse. Vi sov i fars side af senge alle dagene så mor kunne være tryg. Vi var selvfølgelige glade for at se da han kom hel hjem fra skiferie, men kedeligt at flytte på gulvet igen..., men sådan er det 😲.

Så har der været generalforsamling i kredsen og mor blev valgt som næstformand, gad vide hvordan hun vil nå at træne os, andres hunde og være en del af bestyrelsen...., men bare vi får det vi har brug for og det gør vi .

Mor har været til træner møde i kredsen hvor Alan Brettschneider var med. Han skal undervise/vejlede/inspirere trænerne, så de bedre kan arbejde med deres egne hunde og for at der kommer en rød tråd gennem undervisningen på de forskellige hold i kredsen...det lyder godt...
Mor synes ham Alan er en dygtig mand, han går virkelig i dybden med øvelserne og ved hvad han snakker om. Han skal komme ca. hver 5. uge - undervise og se hvordan det går med hver enkel træner og deres hund.  

Sidst i denne måned var der indskrivning i kredsen og d. 5. marts er den første trænings gang - så kører det hele igen 🤩. Det er første sæsson jeg ikke skal på hold, meget underligt. Mor synes en epoke er slut, men vi har opnået mere end vi selv og andre havde troet. Mor har det godt og er helt afklaret med denne beslutning.

I midten af måneden begyndte jeg at bløde - altså komme i løbetid. Den har været noget anderledse end normalt, det kunne have være lige meget hvis mor ikke havde haft planer om at jeg skulle parres igen, men det har hun 😘.
Derfor er der blevet holdt nøje øje med mig - det varede længe før jeg sådan rigtig kom i løbetid, men mere om det senere.

Uge 1 - 4.

Velkommen til år 2011, som allerede er godt igang 😀.

Håber alle er kommet vel ind i det nye år og glæder sig til at se hvad det byder på.
Det gør vi ihvertfald 🙂.

Det har igen, som sidste år, været en lang og streng vinter med masser af sne og minus grader. Den er ikke over endnu 😠.
Det har ikke sådan rigtig været til at komme ud at træne længere tid af gangen. Helt umuligt at lave en ordenligt sid og dæk i over en halv meter sne... 😥.
Spor har været totalt umuligt.
Vi har ikke været i kredsen, - det føles som år - i snart to måneder. En gang mor forsøgte at kører derhen endte det med vi sad fast i en dyb is/vand sø....så vi måtte trækkes fri af Dansk Autohjælp 😮.
Så gav far os forbud imod det - nu måtte vi lige ta en slapper sagde han.... 😲.
Det er svært når man hedder Mor, Mocca og Samba 🙃🙃.
Derfor har baghaven været brugt som træningsplads, ligeså snart der bare var en smule sne væk - og inden næste portion kom. Her kunne vi ikke kører fast med bilen .
Spændende at se hvordan haven ser ud når nu engang sneen er helt forsvundet....Mocca har nemlig øvet flugtspring, fremadsendelse, apport osv .

Da der kun var lidt sne tilbage og cykelstierne var ryddede kom vi på årets første cykeltur, men det var/er for tidligt. Der er stadig rester af salt og vi skal ikke ha ødelagt vores poter....så i skuret lidt endnu med cyklen...ØV.
Men motion skal vi have, så langeture og svømmehal. Dejligt 😀!!

Vi har også været på et par ture sammen med Mark og min datter, Laika, det er længe siden vi har set dem - så det var hyggeligt. Laika er stadig en super tæve. Laika og Mocca har det fint sammen.
Den ene gang var i Glostrup, - der er en hundeskov, hvor alle løber løs og leger med heianden - lige noget for Mocca .

Inden sæson afslutning sidste år i Kredsen var der trænermøde og mor er blevet trænerføl på B-holdet denne sæson, der starter op til Marts - og så må hun da efterhånden været uddannet... 😉.

I starten af denne måned var der indkaldt til møde i kredsen - kun for mennesker altså....
I maj måned skal kredsen være vært ved årets DM BHP3 og der skal arrangeres en masse i denne forbindelse. Mange ting skal ordnes og tilrettelægges og mange folk skal være villige til at hjælpe på mange fronter. Så skulle du sidde inde med tid, lyst og intresse for hundearbejde på højeste plan, så kig på: http://kreds30.dk og meld dig til 😀😀. Hele vores "famile" har selvfølgelig meldt sig 🤩.