Uge 50.

Året er ved at rende ud og det er blevet tid til at tænke tilbage.

Mor har snart flere år i træk skrevet at "det har været et fantastisk hundeår"...og det nok ikke kunne blive bedre. Året i år må sige at være et helt ubeskriveligt, uforglemmeligt, vanvittigt travlt og følesemæssigt spændende år. Puha...sikken mange ord.
Vi har arbejdet, kæmpet, grædt, svedt, blødt, grinet, frosset, bandet og overskredet grænser vi ikke troede muligt. Ja sådan er det at have hund og gerne vil vise dem på bedste vis - og det er det mor gerne vil 🙂 og det hun har opnået igen i år!!

Alt det havde ikke været muligt hvis vi ikke havde gode kontakter i form af super hundetrænere, figuranter, sparrings partner, opdrætter, løber osv osv.
Vi kan ikke sige TAK mange gange nok for jeres tålmodighed, dygtighed og at i troede på os!! Uden alle jer var vi aldrig nået så langt.
Jeg står i dag med en BHP3, har været på HAS og fået hvalpe. En total HEL hund er jeg 🙂.
Jeg kan fornemme mor er igang med at gøre det samme med Mocca pige og jeg ønsker dem alt muligt held og lykke - tror de tager lidt over næste år .

Til alle dem som har hvalpe fra mig vil jeg sige tak fordi i tager jer godt af dem og fordi jeg må følge med i deres liv. Det betyder meget for både mor og jeg.
Flere af mine hvalpe både træner og udstiller - det er så dejligt.
Vi ses til næste år til nye udfrodringer 😀.

Rigtig glædelig jul og godt nytår:Mocca og mor :-)

Mor og jeg :-)

Uge 48 - 49.

Sneen og kulden har bidt sig fast og det har faktisk ikke været mulig at træne så meget.

Vi har gået nogle gode lange ture og oplevet en masse via den vej. Det er nu rart også bare at være en "normal" hund 😉. Komme med på indkøbs tur og stå bundet af uden foran Brugsen og blive glad når mor kom ud igen 🤭. Komme med når den står på "bedste forældre" besøg og alle slapper af.
Jo, vi er fuldt ud igang med at bevise vi er den gode Hele hund 😀😀😀.

Jeg har fornemmet at der er noget i gære....der bliver sat ting og sager frem, nisser og engle kalder mor dem..... og Mocca må ikke bide i dem, jo jeg kan huske det fra alle de andre år: Det er Jul 😮.
Det er en god ting, det indebærer masser af ben, godbidder og skøn madduft 😀.

Huset er jævnligt fuldt af rare gæster og Lotte kalder hele tiden på æbleskiver - tror det er hendes godbidder....😀
 

Uge 47 Kredsfest.

Uge 47 lå vi alle bræk....forstået sådan at vi pustede ud ovenpå vores BHP3. Mor, Mocca og jeg trængte til ro og ingen træning.... Det nød mor vist, hun har knoklet for at nå det hele, så nu koncentrer hun sig lidt om resten af familien - det er ok - vi mangler jo alligevel ikke klap og kram, dem får vi masser af 😀.
Fredag havde mor fri og for første gang i meget lang tid sov vi alle længe, normalt står vi tidligt op - der er altid et lille spor der kan gås...en træningsplads der skal prøves osv, men vi tar en velfortjent slapper lige nu.
Jeg er helt rolig, det med ikke at lave så meget holder aldrig ret længe når vi snakker mor🙃

Midt i denne uge begyndte det at sne og det blev rigtigt koldt - vinteren satte for alvor ind igen. Det tegner til at blive på niveau med sidste vinter.
Vi var meget glade for at alle prøver var overstået i nogenlunde fornuftigt vejr.

Lørdag eftermiddag begyndte mor at skifte tøj, straks troede vi hunde at nu stod den på sjov med os...., men nej vi kunne slet ikke kende mor da hun kom ud fra badeværelset. Hun så meget... anderledes ud... i kjole og høje hæle... hun kunne da ikke træne os i den mondering - hvad var nu det - skulle vi til karneval ???

Far sagde hun så fin ud og så gik han også ind og tog "pænt" tøj på ??

Så tog de afsted, ned i kredsen, uden os, de er underlige, havde de tænkt sig at træne hinanden i sne og mørke??🤨
Der var selvfølgelig en forklaring. Mange timer senere kom de hjem og mor måtte slæbe pokaler ind ad flere omgange.
De havde været til kredsfest hvor alle årets pokaler bliver uddelt.

Her er så vores resultaterne fra Kreds 30 Årets hund:


Mocca.
Årets Brugshund nr. 1 under 18. mdr.
Årets Hele hund nr. 1 under 18. mdr.
Årets Udstillingshund nr. 1 under 18. mdr.

Og for mit vedkommende blev det til :
Årets Hele hund nr. 1. over 18. mdr.
Årets Udstillingshund nr. 1. over 18. mdr.


Der blev uddelt mange pokaler, mange medlemmer har slidt og slæbt - på den posetive måde - og der er opnået mange fine resultater igennem året, som skulle belønnes med pokaler den aften.

STORT TILLYKKE TIL ALLE😀.

Der blev snakket, spist, danset osv. Jo, det var vist en god aften. Mor sagde at alle dem der var med til at arragerer festen skulle have en STOR ROS for en flot indsast, spicelt til Michael, der havde brugt meget af dagen på af få sneen så meget væk at man kunne køre helt ned til kredsen og parkerer . Flere af damerne var  "udklædt" noget ligende som mor, de satte pris på Michaels arbejde 😎. 

Årets "høst" 2010.

Mor har hænderne fulde... ;-)

Uge 46 og BHP3.

Så kom ugen - vi springer direkte hen til weekenden hvor Kredsmesterskaberne skulle afholdes.
Lørdag var det prøverne uden C-arbejde. Mor kunne ligeså godt ta i kredsen og se alle prøverne, jeg skulle alligevel ikke trænes - jeg skulle samle kræfter til søndag?? Kræfter har jeg da nok af.

Lørdag aften var mor nu forbavsende rolig - sagde at hun var posetiv men forberedt på at spor og lydighed ku gå galt. For engang skyld var mor rolig omkring C...hun udtrykte næsten at hun glædede sig til den del af prøve - hvad er der lige sket ?? Er det endelig gået op for hende at jeg kan !?

Mor havde nu også andet at tænke på. Mocca skulle op i en UHP også den søndagen - og hun kan ikke være to stede på en gang....
Heldigvis havde Karsten Gram sagt ja til at tage turen med Mocca - super pænt af ham.
Moccas bur skulle flyttes over i den anden bil, cykelstativ på, og poter sku ha voksbehsndling...intet er overladt til tilfældighederne.
prøven blev afholdt i Kreds 62 og Moccas bror, Moby, var også tilmeldt.

Der var tidligt ro i huset, men mor sov uroligt og stod tidligt op.
Vi hunde skulle have mad i den rette tid og luftes af.
Far og Mocca kørte først, de skulle møde Karsten ved 8.30 tiden. Karsten lånte Henrys god gammeldags dame cykel. Det ved man hvad er.
Held og lykke til Karsten og Mocca🙂.

Afsted med mor og jeg.
Ned i kredsen og hurtigt videre til Ringsted hvor sporarealerne var. Pia fra kredsn kørte med og det lagde lidt ro på mor fornemmede jeg.
Der var ikke så mange der skulle op, 6 stykker, så det gik hurtigt med at det blev vores tur på sporet.
Mor forberedte mig, som hun plejer. Ud af bilen - genstand ned på jorden - jeg dækkede super fint og hurtigt.
Nå så afsted på det virkelige spor. Det var vintersæd og dagen før havde det sneet, det var smeltet og alt var meget vådt og mudderet.
Vi histe på dommeren, Gunner, som orieterede mor om at vi skulle passere noget vand....
God opstart og derud af...pludselig stoppede jeg op og gik lidt tilbage og snusede og snusede og snusede og der havde jeg nok stået endnu hvis mor ikke lige havde fået en anfald af hoste og jeg kom i tanke om hvad der stod på spil.......skyndt mig videre og så en genstand, stoppede op, blev stående, men da mor kom hen imod hende løb jeg hende imøde...ikke godt ku jeg se på hende udtryk..., mistet genstand. Afsted, fin start, et par F kænk og mor trak vejret dybt og troede på at den vej jeg knækkede var den rigtige, hun har hørt efter hvad Lenette har sagt😉.
En genstand...jeg gjorde desværre det samme som på den første genstand...altså også mistet. Afsted igen og efter et par SG knæk kom vandet. jeg tog det som en udfrodring, gik uberørt igennem de 10 til 15 m. vand og forsatte sporet😀.
Slut genstand - der valgte jeg fornuftigt nok at blive stående, så den mistede vi ikke.
Gunner sagde en hel masse, som mor, som altid ikke rigtig kan huske....men han sagde jeg var en god sporhund der kunne mit arbejde! Han sagde jeg skulle få styr på genstandene så ville det hele blive super.
Han trak mor for en komando, da hun "hostede", men trak nu ikke ret meget da Gunner og sporlægger konstaterede at det var en død hare der lå der hvor jeg snusede sådan - det ku jeg have fortalt dem😲.
Prædikatet var g og vi var med endnu - mor var så GLAD - for mig😀😀.

Ind i blien og så blev de sidste par spor overstået og så tilbage til kredsen.
Vi var i kredsen ved 12 tiden og startede med det samme B-delen.
Mor vidste at Moccas UHP var overstået, men hun vidste ikke resultatet. Det havde hun meget strengt frabedt sig - hun ville ikke tænke på det under min prøve om det var gået godt elle dårligt.

På banen med mor og jeg - jeg skulle starte med langtidsafdækning - ikke noget problem - det blev til F.
Igang med selve programmet. Jeg vil ikke gennemgå det hele, blot sige at vi fremførte det fint, "godt styret" som Lenette sagde.
Den øvelse der gik i mangelfuld var stå øvelsen...her løb jeg efter mor...vi fik dog en pæn afslutning på og mor så ikke opgivende ud🙂.
Vi forsatte og havde de samme problemer, som vanligt, med spring, strejf og noget uro i apporte....
Fremadsendelsen endte i G!!!!!!! Sådan!!! Jeg løb fint fra mor og derud af, standsede ved "dæk" småløb lidt tilbage og dækkede så... på 1. komando. Mor holdt armen oppe hele tiden, jeg var ikke i tvivl om hvad jeg skulle.
Igen sagde Gunner en hel del og vi fik et T....der så mor nu ikke så glad ud, hun mente vist at vi var til G.
Men som mor sagde hurtigt bagefter - vi var med og nu var der den gode del tilbage🙂

Næste prøve må optages på film så mor kan hører hvad dommeren egenligt siger.

Tid til frokost og mor indtog lidt. Jeg fik faktisk også noget mad - så jeg ikke helt åd figuranten sagde mor ???
Da jeg kom ud af bilen havde jeg forlængst spottet figurat, Robert, og det hele - var i den rette stemning.
Ind på banen og afsted på de 6 skjul. Mor sagde som vanligt "du tar dem alle 6" og det gjorde jeg - super hurtigt og næste helt opsøgende...
En fin bevogtning ingen svineri, heller ikke da mor kom.
Løb ud til mor da hun råbte HER-PLADS.
Fugltes næsten med mor over til flugtstedet....
Rygtransporten sad lige i skabet - ikke set bedre
Afsted til det lange stop, her stak jeg af fra mor - det er så en ting jeg normalt ikke lige gør her....mor kom med en ekstra komando PLADS - det kan hun være glad for, jeg valgte at komme til hende og vi forsatte. Tænk hvis jeg løbet hen og bidt i ærmet - så var alt spildt.
Stoppet var perfekt, slap blev trængt, bed og slap igen. Lavede en fin indtransport og så var det overstået.
Vi meldte fra og der blev klappet af os!!

Gunner sagde igen jeg var en god hund der begik mig godt på banen. Flere andre ting, jeg skulle slippe lidt hurtiger osv men eller ikke så mange klager.
 Vi fik tildelt SG😀🙃😮.

Igen ærgeligt at far ikke kunne være der - se det - og optage det på film. Men sådan er det - vi må bare huske det🤩.

Her var det så lige at Bjørn sagde at det var en dejlig dag for os - nu da Mocca også have fået sin prøve.
Tror i lige mor blev GLAD.
Stort tillykke til Mocca og tak til Karsten.
Moby bestod også - stort tillykke til Herdis og Moby.

Det sidste C skulle færdig gøres og så ind i klubhuset og få point.

A: 80, G, B: 78, T, C: 90, UDP, SG
Bestået G med 248 point.

Hurtigt hjem til far og Mocca pigen.
De blev meget glade for at se os og vi hunde fik ben at gnave i - skønt.
Far og mor snakkede lidt og snart faldt der så meget ro på det hele at mor faldt i søvn. De gjorde Mocca og jeg også - vi havde begge ydet vores bedste til stor tilfredshed for mor.

Tak til alle som har hjulpet os med at nå vores mål, uden jer var vi ikke nået hertil 😀


Uge 45.

Nu er der kun små to uger til vi skal til Kredsmesterskaberne i Kreds 30 - altså op i vores BHP3 - og mor er allerede næsten gået i selvsving. Det bliver to lange uger - inden det er overstået.
Vi træner træner.....både A-B og C.

Sporet i sig selv er sådan set fint - genstandene er jeg ligeglad med🤔. Ved ikke rigtig hvorfor....de er kedelige, stopper mig i  mit søg, jeg bliver ikke top belønnet...., mor gør nu ellers hvad hun kan for at få dem spændende, men hun ser ikke tilfreds ud når jeg står der på sporet og hænger med øerne...
Det gik ellers så godt med de genstande, nå vi må se hvad der sker selve dagen. Sporkonduite har jeg og knækkene er fine 🙂. Vi har også gået på vintersæd og det går fint hvis mor bare lader mig finde sporet.

Lydighed - dæk og stå under løb - det fungerer faktisk ok. Langtidsafdækning med mor i skjul er ikke noget problem. 2 kilos apport, ingen forskel - en apport er en apport, jeg tygger lidt og løber stadig ikke direkte til mor, men sådan er det.
Fremadsendelsen er på det stadiet hvor vi kan få den. Jeg løber fint fra mor reagerer på "dæk" og dækker....langsomt....Lyden skal jo lige nå ud til mig!! Mor snakker med mig om at det skal jeg også gøre "den dag".

I C går det på fulde tryk derud af. Det går rigtig godt. Jeg gør store fremskridt i min lydighed, rygtransporten er på plads!!
Kathrine har været god til at få styr på mig i den ugenlige træning og vi har bidt i Robert et par gange her op til prøven.
De 6 skjul tager jeg i fuld firspring - ingen vil tro jeg er på vej til 7 år.

Nu mangler vi bare at få trænet mors prøvenerver...Hun skal slappe af og tage det med ro. Hun sover med programmet under sin hovedpude - så programmet kan hun😀.

Uge 43 - 44.

Må straks fortælle at Moby, Moccas bror, lige igen har bestået en AB prøve - det er så flot.
Og ugen endte med endnu et godt resultat for en af mine hvalpe.

Søndag d. 7. nov var en meget anderledes dag....mor på job...far tog hundetøj på og kørte afsted i bilen uden os....???😠 Hvad er nu det for noget.

Jo - hørte senere på dagen, da far endelig kom hjem igen, at han havde været i Frederikssund i Kreds 6 og løbe med hund...og vi var ikke med forstår det ikke ????
Men kan se at min tøs, Mocca, ikke ser godt ud i øjeblikket, hun fælder og ser tynd og langbenet ud. Forstår godt de ikke vil udstille hende...men mig???
Jeg ser derimod stadig super ud🙂, men min karriere, som udstillingshund, er måske ved at være forbi ??
Ved det ikke, det må mor bestemme - hun ved alligevel hvad det bedste for os er.

Far fortalte at han havde løbet med Moccas bror, Monzo, og at han havde fået en flot SG 5.
Stort tillykke til Helle med Monzo. Monzo er en super dejlig hund med at roligt gemyt, så far kunne nemt styrer ham i ringen.

Ved måske godt hvorfor jeg ikke skulle udstilles, mor og jeg har nemlig super travlt - vi træner op til en BHP3. Mor har besluttet at vi prøver det her inden jul - nu eller aldrig. Mor snakker om at jeg bliver for gammel, ikke kan lide at springe og at jeg skal have flere hvalpe.....sikken da et program. Derfor bliver hvert ledigt minut brugt på træning - det er dejligt - det elsker jeg😀.

Akacias Monzo d. 7. nov. 2010. SG 5 ved skuet i Frederiksund.

Uge 42.

Mor har haft lidt fri i denne uge og vi har været i Kredsen og trænet sammen med Pia og hends hunde.
Jeg har lavet langtidsafdækning hvor mor var i skjul, væk så jeg ikke kunne se hende, imens Pia trænede sin hund på banen. Det gik fint.
Vi har øvet fremadsendelse og så snakker vi ikke mere om det. 2 kilos apport går fint....
Stå og dæk under løb øver vi på livet løs - og jer er ikke helt dum til det.
Vi var også ude at gå spor sammen med Heiko en dag.
Bjørm havde lagt sporte, langt og med fire genstande...det gik sådan nogle lunde, det er jo svært at gøre mor tilfreds🤒
Lørdag var vi til spor på BHP holdet. Lena havde lagt et 3er spor til os, det gik fint indtil mor koksede i sit hoved...troede jeg knækkede til den forkerte side, hvad jeg ikke gjorde, og gav mig et hug i linen...det medførte at næste knæk ikke  helt blev så godt - så kan mor lærer at stole på mig!!

Uge 41.

Ja, nu er jeg rask igen og trænger rigtig meget til at lave noget....
Vi var til C-træning  tirsdag aften og jeg var totalt oppe at køre....
Jeg skulle starte med at runderer mine 6 skjul, men nåede aldrig til mere end at runderer de to første skjul. Jeg havde spottet Kathrine for længst og hun skulle ha skulle hun....
Det var så slemt at mor til sidst kaldte mig til sig og jeg kom i bilen udn at ha fået lov til at bide😥
Der sad jeg så et godt stykke tid og nu var det blevet så mørkt at vi sprang runderingerne over - heldigvis - vi gik lige til biddet  - troede jeg.
Men nej atter måtte jeg gå i time vis, sådan føles det, uden at der sket noget andet end mor ofte rettede på mig: PLADS - NEJ - PLADS - NEJ -TI STILLE ....HER PLADS TRANSPORT...
Inden jeg igen nåede at komme i bilen, hørte jeg Kathrine sige at det faktisk var gået rigtigt godt og at mor ikke helt havde belønnet mig for det....ha ha..jeg kan godt...
Om lørdagen er mor afsted det meste af dagen....først hvalpetræning, så BHP holdet med mig og derefter C-træning med Mocca og jeg. Familien tror hun er på job, så længe er vi væk.
Vi havde flytbar skjul på BHP holdet denne gang, det var sjovt, jeg skulle lige finde ud af det var det samme som et træskjul, har kun brugt et flytbart skjul på HAS og der løb jo en figurant ud, så ingen problemer der. Vi tog også alle skjulen den anden vej fra, ret sjovt at prøve og det gik ok.

Søndag var vi på skue i Kreds 2, Amager, far var afsted alene med os, men selvfølgelig mødte vi Karsten der - han løber jo med os🙂. Ingen andre kunne være der og det er ikke helt optimalt. Det er det bedste for os at der er nogle vi kender der råber på os når vi er i ringen. Vi brokker os ikke får både Mocca og jeg blev nr 4. og flotte beskrivelser😀.
Mocca SG 4 og jeg F 4, dommer var Rene Jørgensen.
Dette bliver nok mit sidste skue i år, da jeg er ved at gå i fæld. Nu har jeg været så flot så længe...

Uge 40.

Så nåede vi til ugen som sluttede med Rødovre Open, spændende at skulle deltage i, troede vi.....
Fredag var vi i Kreds 1 og pudse det sidste, det gik fantastisk godt og mor var rolig da vi kørte derfra.
Vi kørte ud på sporet og det gik sådan nogen lunde...mor sagde at hvis jeg gik sådan om lørdgen bestod vi...og jeg gik godt kan jeg lige fortælle.
Det eneste dumme den dag var at jeg havde total tynd skid, så er dat sagt. Flere gange om morgenen og formiddagen måtte jeg skide pga mavekneb, men ellers fejlede jeg intet. Trænede som sagt super godt og humøret var i top🙂.

Men men men om natten, op til lørdagen, blev jeg dårlig...kastede op og sked igen.. løb frem og tilbage og nåede ikke ud hver gang...
Lørdag morgen skulle vi tidligt afsted og jeg var megt klatøjet og ikke i humør, men kom ud og ville med i bilen. Mor snakkede med fler og aftalen blev at vi forsøgt at tage afsted...I bilen kastede jeg op og da vi ankom til sporarealerne afmeldte mor pga sygdom! ØV ØV ØV - vi havde glædet os - men sådan er det.
Vi blev der og mor så nogle spor - så blev jeg kørt hjem for at slappe af - og mor kørte ud på spoerne igen Efter det med ud til Kreds 1 og så alle de andre gå deres pogrammer.....vejret var skønt, men en lidt lang dag når man havde forventet selv at deltage...syntes mor.
Men det var en god oplevelse at se de andre gå og mor lærte vist en del.
Da mor kom hjem var jeg stadig ikke på dupperne og mor var tilfreds med beslutningen om at trække mig fra prøven.

Uge 38 - 39.

Atter et par travle uger med træning. Mor og jeg har flere gange været i Kreds 1 og trænet. Vi er kørt tidligt derud på de dage mor har haft fri.
Alt dett fordi vi stiller til Rødovre Open snart.
Mocca har også nydt det, trænet på en anden plads - det går fint.

Spor har vi også gået på livet løs. Far lagde et spor en dag....det gik jeg meget underligt...jeg var ligesom urolig på langsiderne, stod tøvende ved genstande og rodede i knækkende. Mor blev helt bleg ved tanken om at jeg nu ikke kunne gå spor😥.
Det blev der så rettet op på. Godbidde spor og genstande spor og så var vi "på sporet" igen.
Mocca gik også på stubmark - noget svært for hende, så flere godbidder på der igen. Men ellers fint.


Mor og jeg træner meget fremadsendelse det rigtig sted på banen i Kreds 1. Tør næste ikke sige det, men det går godt. Jeg løber fint fra mor og dækker på første komando...jeg "klask" dækker ikke, men jeg dækker...det må mor være tilfreds med...🙃

D. 25. okt. var der Mix-Match i Kreds 62 - vi plejer at deltage - men mor sku på job og hun tør ikke overlade os til andre....
Moccas bror, Moby, deltog og placerede sig fint i sin alders gruppe.
Dagen efter bestod Herdis og Moby deres første AB med super fine point. Stort tillykke til dem.
Og for det ikke skal være løgn bestod de weekenden efter en FP. Endnu engang tillykke - så flot!!
Kim og Indy, Lucky, fra mit første kuld har også lige bestået deres første SL1 med så flotte point. Mor er stolt og det er mormor Hanne også. Super dygtige hvalpe jeg har og super gode hundefører😀.

Far cykler farsat med os begge, mest med Mocca. Planen er at hun, lige så snart hun er over de 16 mdr,  skal til en UHP. Hun er i så fin form nu😉.

Uge 37.

Fredag i denne uge var mor og jeg med BHP holdet i Rødovre og træne. Vi skal stille der d. 9. okt i en SL2 i Rødovre open. Det bliver spændende. En fremmed bane og langtids afdækning ved flytbart skjul, noget af en udfordring, så godt at komme derud og prøve det af.
Vi knokler med fremadsendelsen...nogle gange er den god andre gange knap så god...hvorfor er den med i programmet...det vil mor gerne vide  ??🙃

Lørdag startede tidligt, vi hunde kom i bilen og afsted. Første stop var at hente Andreas, hvorfor nu det?? Jo, lidt senere på dagen gik det op for mig at han skulle løbe med mig, men ikke helt som på et skue via schæferhundeklubben, men det var det heller ikke. Det var Dansk Kennel Klub og hvorfor så nu det...?
Udstillingen, som var kæmpe stor, foregik i Ballerup og var af international art.
Jo, vi tog derud fordi Mocca skulle alvsgodkendes, og det blev hun. Vi har ikke så meget forstand på de der udstillinger, men hun fik en placering, 1. plads, og der med AGK. Tillykke til hende og tak til Karsten som løb.
Så blev det min tur og her var det Andreas kom ind i billedet. Han løb med mig og det gik fint. jeg fik noget der hedder et Certifikat! Det er vi så ved at finde ud af hvad det kan bruges til 😉.

Søndag tidligt op igen...., ikke noget nyt når man er aktiv sammen med sine hunde.😀.
I dag stod den på kombiskue i Kreds 30, altså egen kreds. Der bev vi jo næsten nødt til at deltage - selvom Mocca ikke er på toppen, hun fælder og ser lidt sølle ud, men sådan er det jo.
Mor havde lovet at hjælpe med til skuet, hun skulle rende frem og tilbage mellem dommertelt og klubhus med sedler og resultater.

Det var lidt spændend med mig idag, da det var Andreas der skulle løbe mig.

Men Mocca skulle først på og Karsten løb hende.
 Dommer var Fritz bennebæk.
Mocca leverede ikke helt sig selv så godt idag, vi ved ikke lige hvad det var....men humøret på hende var ikke i top da hun var i ringen, men alligevel placerede hun sig på en fin 5. plads med SG!!

Efter en del ventetid - føles lang når man sidder i en bil - blev det min tur. Igen måtte mor sige at hun blev nødt til at forlade sin post da jeg skulle på. Jeg blev varmet op af Andreas som hentede mig i bilen, så slet ikke mor - ved ikke hvor hun var....
Kom ind til standmønstring som tog lang tid, da Henning var på som med-dommer, det vil sige først blev vi set på af Henning og så af Fritz.
Så til selve travmønstringen...rundt og rundt, frem og tilbage ud af banen og ind igen...og til sidst de afgørende runder...Jeg lå faktisk i toppen fra starten af, men tabte desværre flere pladser...og til sidst blev Andres vred...og spurgte dommeren hvorfor nu det????😠
De sagde det var pga at jeg spændte i overlinien..., altså buede min ryg....øv øv, men det var da en forklarning. Men trods det blev jeg en fin F nr. 5.
Tak til Andreas som løb så fint med mig og tak til Karsten som tog fri ved fod.
Godt med gode venner🙂
 

Uge 36.

Mor er føl på hvalpeholdet, det kan hun godt lide😉, ingen tvivl om det.
Mor elsker hvalpe!! Og hun er også god til dem.
Mor snyes det er sjovt at se dem udvikle sig, de bliver større for hver gang og dette hvalpe hold er et godt hold. Alle er dygtige, lærenemme, arrangerede og søde, jo helt sikkert en posetiv oplevelse.

Mor og jeg træner på BHP holdet, det går udemærket. Vi træner ....ja alt det sædvanlige😀
Ved siden af det får vi også gået spor, det fungerer fint lige for tiden, både knæk og genstande.

Mocca til "Detalj træning" og også med på spor. Sporet er super fint ligeud nu. Ikke mange godbidder på mere, kun i opstarten da mor gerne vil ha den helt sikker. Vi er startet på knæk og det søger hun fint op. Nu skal genstandene på plads. Det bliver måske en udfordring...da Mocca ikke helt sætter dem sammen med sporet endnu. Hun dækker fint ved genstande uden for sporet. Men de bliver ved med at øve det. så skal det nok også komme.

C-træning super godt for Mocca. Hun er begyndt at runderer i skjul, stadig på begynder stadiet, men godt på vej!
En lille smule lydighed er naturligt komme med i træningen og det går fint. Mocca er også begyndt at forstå "flugten". Meget fornuftigt arbejde af mor og Mocca.

Uge 35.

Denne uge, næsten helt normal😀.
Forstået sådan at Mocca sidst på ugen skulle ind og HD/AD røntgenfotograferes.
Igen lidt af et puslespil at få tide til at passe..... og Marianne og Charlotte måtte træde til og ordne denne tur med Mocca. Det gik fint, hun blev jo let bedøvet, så ingen problemer med hende🤩.
Nu venter vi bare spændt på resultatet.

Mor og Mocca var til træning torsdag aften, Detalje træning. Det gik ok, da de først kom igang, Mocca skal lære at træne når der er andre hunde tilstede, en svær ting, men det skal nok komme.

Uge 34.

Lørdag i denne uge blev anderledes end forventet.🤩

Vi lavede de sædvanlige ting i løbet af ugen, men torsdag blev vi ringet op af Bjørn, som sagde at der skulle være figurant mønstring i Hvidovre om lørdagen. Figurant Hans Skaaning manglede muligvis prøvehunde, så hvis vi havde lyst var der prøvebid i kreds 55 samme eftermiddag. Mor "pakkede" os hunde i bilen og vi køret mod kreds 55. Bjørn og Heiko kom på og det fungerede fint, lidt skulle rettes til, men det er Hans super til.
Så kom vi på og det var vist også ok, ihvertfald sagde Hans at vi skulle komme om lørdagen.
Da C var overstået og alle kørt trænede mor både Mocca og mig. Det er godt at prøve forskellige baner og nu havde vi chancen.
Jeg lavede fremadsendelse og alle 6 skjul. Det gik faktisk fint. Mocca trænede også fint.🙂
Nogle ting skulle ordnes så lørdagen blev fri til mønstring, da det ville ta hele dagen.
Lige den lørdag skulle Mocca nemlig starte op på et lydighedshold hos Kæledyrskompaniet. Det ville mor jo meget gerne selv - også. Der var C-træning i kredsen og man kan nu ikke alt....så der måtte vælges.....Mor valgte at ta med mig til figurantmønstring.
Marianne køret med Mocca til træning og det gik godt, selv om Marianne normalt ikke træner Mocca.
Det er et hold der hedder "Detalje træning". Man træner det man har brug for - altså også konkurence momenter, hvis det er der der er problemer, eller noget der skal rettes og gøres bedre. Der bliver også trænet MEGET kontakt "fri ved fod" hvilket jo er grobunden for alt godt samarbejde.😲

Tidligt op lørdag og afsted til kreds 41.
Mange figuranter, mange mennesker og mange hunde.
Der blev hurtigt startet op, alle figuranter havde hunde med, så egentlig var der ikke rigtig brug for mor og mig. Vi gik ind og gik et kåringspogram for Hans et par gange og senere tog vi nogle lange stop for forskellige figuranter. Lige over middag skulle Hans på, sidste del, altså vise at han kunne figurerer og bestå og fortsætte endnu to år.
Det gik fint med Heiko og Hans og Hans klarede det godt! Tillykke til ham.
Efter det kørte vi hjem - næsten, rundede kredsen og trænede lidt.

27. - 29. aug. hvalpetræf uge 34.

Se billeder og beretning fra en dejlig weekend i selskab med mine hvalpe, fra både mit 1. og 2, kuld.

Mine hvalpe er super skønne allesammen og vi hyggede os gevaldigt.

Uge 33.

Puha hvor vi alle trængte til at slappe af oven på et veloverstået HAS😀.
Det var nu ikke længe vi hvilede på succen.....allerede mandag aften var vi i kredsen igen og træne, sammen med Pia og hendes hunde. Tirsdag stod den på C. Her lavede jeg ikke så meget alvorligt - altså lydighed - mor mente jeg skulle ha lov at ha det rart...
Mor havde lavet æblekage, så menneskerne sad og hyggede. Vi hunde sad bare i bilen og ventede på at få lov til at komme ud at bide..
Mocca kom på banen og hun gør det mægtigt godt. Der er ved at være rigtig VOV i hende og hun ved så småt hvad det vil sige at runderer...🤩. Hun er flot koncentreret på "byttet", er ikke bange og har et godt bid. Hun slipper ikke selv om stokken kommer frem. Figuranten, Kathrine, tager hende helt op på sine skuldre, på ryggen, og Mocca holder bare fast...

Ellers skal vi igen igang med at træne hele programmet, ja ingen tid at spilde, der er hele tiden nye udfordringer for døren - flere udstillinger venter forude og en SL2  til Rødovre open d. 9. okt.

HAS 13-15 aug. uge 32.

Se under HAS 2010, der vil du finde beskrivelser fra alle dagene og mange gode billeder🙂.

Mocca SG nr. 10.

Her er jeg i fuld sving i forsvarsarbejdet...og jeg blev F nr.13.

Uge 30 - 32.

Ja, de næste par uger her er gået med træning træning og atter træning. Cykling, svømning, ringtræning to gange om ugen og strandture.
Der er ikke så meget andet at fortælle.
C-træning med Robert er det også blevet til, vi øver det vi skal bruge på HAS. Jeg kan godt, mor skal bare gå ordenligt så jeg forstår hende...

Indskrivning i kredsen. Jeg på BHP holdet og os begge til C-træning.
Mor skal være føl på hvalpeholdet, det glæder hun sig til🙂. Men det betyder at Mocca ikke kan træne på et hold i kredsen - mor tænker hvad de så skal....
Vi har ind imellem alt dette nået at mødes med Pia i kredsen flere gang. Trænet lidt med Mocca, jeg starter først op sådan rigtig når HAS er overstået - vi kan ikke nå det hele siger mor.

Det har været hyggeligt, sjovt og anstrengende. Godt vi kender nogel gode rare mennesker der hjælper.
 Også tak til alle pigerne som troligt stiller op når deres tid er til det. Stor tak til Karsten fordi du kommer og løber med os😉.

Vi er meget tæt på målet nu: HAS. Det gir mor "sten sommerfugle" i maven.
Vi har trænet så godt som det var os muligt og bare det at vi skal deltage på HAS er fantastisk - skidt så være med placeringen - næsten. Det er de samme smukke dejlige hunde familien får med hjem🙂.

Ses vi på HAS ?

Uge 27 og 29.

Et par dage efter vores BHP2 fik mor, ja hele familien ferie, hvad er det?? Jeg har hørt det ord mange gange og de fleste ferier indebærer jeg/vi er med, men denne gang blev vi puttet i bilen og kørt på landet. I en hundepension. Da vi kom derhen kunne jeg se vi havde været der før, til nytår en enkelt nat.
Det er et ok sted🙂. Vi får ture to gange om dagen, har en løbegårdog og en stor hundegård at være i. Mocca og jeg var sammen, det er vi vandt til og har det godt med.
Ingen grædescener da familien kørte, for vi kom på tur med det samme.

En uges tid føltes som lang tid, men pludselig en formiddag kunne jeg høre en velkendt billyd og ganske rigtig - ind ad døren kom Mairanne og Charlotte. Jeg må sige vi blev glade😀!
Det kunne slet ikke gå hurtigt nok med at komme ud i bilen - vi skulle være sikre på at komme med.
Dejligt at være hjemme.
Resten af dagen brugte vi på at slappe af, det har været lidt trættende at være på "ferie", mange nye indtryk og lugte og så kom jeg i løbetid...😠.
Næste dag var det allerede slut med at slappe. Pigerne havd fået et program af mor om hvad vi skulle. Konditionen skulle jo holdes ved lige så ringtræning i kreds 30 et par gange, i svømehallen et par gange og så gode lange ture. Puha ingen tid at spilde.
Vi var lige ved at tro at pigerne fremover skulle stå for vores hverdag, men så kom MOR og far hjem😀, sikken et cirkus vi lavede.
Endelig faldt der ro på det hele, jeg delte igen ansvaret for familien sammen med familien 😲.

Efter den hektiske hjemkomst blev bilen ryddet for kufferter og hundeburet røg ind og os med...ja fart på...ringtræning i kreds 62 stod for døren...Karsten kom og løb med os, vi skal prøve at finde rytmen sammen.....mest Mocca.

Uge 26 og endelig en BHP2.

Ja, så blev der bare trænet igennem. Det var sidst i denne uge at vi igen skulle prøve at gå op til en BHP2.
Fremadsendelsen, ja jeg ku næsten nævne det hele blev trænet.
 Vi, Pia, mor og jeg er nået ret langt med den fremadsendelse, jeg løber fint ud i et godt tempo og de gange vi har prøvet at jeg skulle dække uden talerken ,er det gået fint. Mor er godt klar over at alt kan ske til en prøve...nogle gange er det hendes egen skyld. Hun bliver så anderledes - nå vi må se hvordan det går.
Lidt ekstra C-træning blev også klemt ind og et par spor....
Dagen kom og igen startede det med strålende sol og sådan forsatte det hele dagen...ja man kan sige solen skinnede om kap med mor sidst på dagen.

Denne gang skulle vi ikke på en lang køretur - sporarealerne var blevt opstøvet i Greveområdet.
Det var en almindelig græsmark/eng, så intet interresant at æde eller slubre i sig😉. 
Randi var vores sporlægger og stor ros til hende, hun kan det der 😀.
Nå men igang skulle vi. Ud at melde klar til dommeren som var Gunner Jensen. Vi kom rigtig godt fra start, det gik bare derud af og sådan forsatte det...1. genstand, lagde mig pænt hurtigt og lige ved genstanden, ventede på mor tog den og viste den, startede op da mor sagde "søge". 1. knæk til F, 2. knæk til F og 2. og sidste genstand ligeså fin som 1. genstand. Mor var helt tør i munden. Fik meldt af, men var ligeved at glemme at give dommeren genstandene...det kunne have været kønt at have mistet 20 point...
Dommeren sagde jeg var god og en hel masse andet som mor har glemt, dog gik jeg lidt højt med snuden i modvind - derfor 96 point😀.
En god start, men alt kunne jo stadig ske!

Da alle var færdig med spor kørte vi til kredsen og startede med det samme med B-delen.
Vi kom hurtigt på, der var jo ikke så mange deltager.
Vi gik programmet først og kom nogenlunde igennem, egentlig gik det godt. Vi kan ihvertfald fremvise det fint!
De store minus point kom i springet, hvor jeg slet ikke hoppede højt nok, var ved at vælte det hele, men det blev dog stående, selv om det gjorde undt flere steder på mig valgte jeg at springe tilbage - med apporten i munden. Det fik jeg ros for, men ikke så mange point😥. Så kom fremadsnedelsen....jeg løb fint ud i god fart, mor råbte dæk...jeg dækkede ikke mor skyndte sig at råbe dæk igen, selv om det koster, jeg standsede vendte mig om...og så sagde dommeren at mor skulle give sidste komando...og så lagde jeg mig. Mor sagde at hun mente jeg var ved at lægge mig ved 2. komando....så heller ikke mange point her - faktisk ingen, men alligevel endte vi på 81😀😀.
Jeg kunne mærke at mor var glad og så er det også.🙃. 
Så var der noget mad, for menneskerne, og mor er blevet dygtigere - hun spiste nemlig noget, måske derfor kom vi også godt gennem sidste del af prøven.
Jeg fik lidt energidrik inde vi skulle på banen igen. Altid godt på en efterhånden tom mave...
Ingen var i tvivl om at jeg var frisk og lige parat til at bide...men valgte jeg nu at gøre det rigtige...de fire skjul først?? Lige her kunne jeg fornemme at mor stolede på mig så da hun sagde "Runder" tog jeg alle fire skjul super fint.
Ind at bevogte figuranten, Robert. Kom ud til mor da hun råbte "HER PLADS". Så langt så godt. De næste syv skridt er de sværeste for mig frem til flugten......, dem gik der også ged i, har glemt hvad der skete, men var meget langt fremme og vi blev vist der hen hvor vi skulle være, så gik det igen ok, bortset frat mine bid/slip ikke helt var som min standart. Mor mener vi har rodet så meget ved lydigheden at det er gået ud over mine bid/slip. Nu kom rygtransporten...igen en meget svær ting!!
Men men igen overraskede jeg flere, blev pænt næste ved siden af mor og gøede ikke.....ja jeg gøede ikke 😮😮! Stor succes!
Det lange stop: Fint og indtransporten fin, næsten ingen gøen....jeg har lært noget😀.
Dommeren skyndte sig at sige tillykke med prøven til mor og jeg, han kunne se mor trængte til at høre det😀🤩.
Point: 84 og UDP. Der blev trukket en del i mine ikke helt så gode bid - ærgeligt, men det må bare trænes op igen. Dommeren roste mig og sagde der var meget mere i mig endnu 😉.

Nu kunne mor slappe af og jeg fik kys, klap og MAD.

Derefter hjem, hilse på Mocca-pigen, som ikke ved hvad der venter hende en dag, hvis alt går vel altså.
Og så stod den på total afslapning resten af aftenen - nu kunne hverken mor eller jeg mere - på den gode måde🙂.

Uge 24 - 25.

Foruden alt det andet vi laver er vi også begyndt at svømme. Det er ude i Taastrup Hundesvømning. Vi svømmer et par gange om ugen. Mocca var noget betænkelig den første gang hun skulle hoppe i vandet🤔.
Men efter at have prøvet det nogle gange, op og ned i vandet, blev hun tryg og svømmede også fint. I starten havde hun en svømmevest på, men det  behøver hun ikke mere.

Jeg hoppede pladask i, var faktisk helt vild af glæde da jeg trådte ind i svømme hallen, alt for længe siden jeg har været der. Jeg svømmer helt af mig selv - frem og tilbage🙂. Efter et par gange i svømmehallen, fik jeg sat en dunk på mig imens jeg svømmer, så nu for jeg virkelig trukket og styrket mine muskler og forbedret min kondition.

Marianne er flittig til at tage med mor ud at svømme med os. Her er Marianne sammen med Mocca.

Her er det så mor og jeg.

Nu må vi ikke helt glemme at ind imellem dette skue-/kondiræs har mor og jeg trænet vildt meget AB og C. Mor havde nemlig tilmeldt os en BHP2 d. 20 juni i kredsen. Mener det er godt hvis jeg har sådan en inden HAS.

Vi har gået spor, far har været sød til at lægge fremmed spor for os og det er gået ok. Vi har gået på alle mulige slags terræner og følte os egentlig godt forberedt på dette punkt. Den sidste gang vi var til lydighed i kredsen, lige op til prøven, gik vi et forfølgelsespor og det gik super godt, mor havde en god fornemmelse i maven.

I lydighed kæmper vi stadig på spring, fremadsendelse, apport osv. Mor har læst pogrammet til bevidstløshed, og kan det, så intet der kan overraske - altså teoretisk.
I C er det lydigheden det kniber med - stadig, men det går meget bedre. Mor siger alt kan ske, så der er ingen garanti her heller 😮.
Jo tætter på dagen, for prøver, vi kom jo mere mærkelig blev mor...typisk, hun er ikke så god til det der🤒. Var noget urimelig overfor familien....

Dagen kom og det startede med meget fint solskins vejr.
 Vi mødtes tidligt, i kredsen, og skyndte os afsted til Præstø hvor sporene skulle afvikles. Duggen sad i forårsæden, som vi skulle gå spor på. Mor og jeg har gået i forårssæd og mor præsenterede det lige kort for mig igen inden vi sku på. Alt var planlagt og mor stolede fuldt på mig!!!!

Vi meldte klar til dommeren, som var Helle Pries, og derefter var sporet vores. Jeg startede pænt op og kom ud i de 10 m. . Her standsede jeg op, kiggede på mor, som et kort øjeblik troede jeg var standset for en genstand. Men ikke så tidligt på sporet.... Puha...jeg ved ikke rigtig hvad der gik af mig, men forårssæden var meget tillokkende og jeg trængte måske lige til lidt væske, åd af sæden......gik lidt til den ene side og lidt til den anden side...tror måske haren havde ligget der....kunne pludselig hører mos stemme der sagde "søge". Gik lidt hen til hende...ja i kan nok hører at det her ikke tegnede for godt...😠. Mor sagde "søge" og "nej" alt for mange gange. Jeg kom og ville ikke igang/genoptage søget og Helle sagde stop og tak for nu!!!! 
Mor var lige ved at slå knuder på sig selv, linen og mig....Den kulør hun havde fået af solen, i forsommeren, var fuldstændig forsvundet og hun ku næsten ikke sige noget så tør var hun i munden.🤒🤒.
Den flinke sporlægger kom hen til mor, sagde hun skulle hun gå op til mig og stille og roligt sætte mig på sporet op til den første genstand og så stoppe. Ikke skælde ud...nemt nok for ham at sige kunne jeg se mor tænke..Hun gjorde som han sagde, jeg kom igang og unden problemer op til første genstand. Fik lidt ros og så tilbage til Helle som sagde "desværre kunne det kun blive til 4 point". Mors sprog på tilbagevejen til bilen var ikke så pænt - vidste faktisk ikke hun kunne sådan nogle grimme gloser 😥.

Jeg kom i bilen og mor skulle lige snude sig....
Mor sagde flere gange til mig at hele dagen var spildt og alt den tid vi havde brugt på at træne..... og så dumpe på sporet....., mor havde været så  posetiv hele ugen sagt hver dag "vi kan - vi vil - vi skal" og hun troede på mig, noget alle altid siger man skal...."tro på din hund".
Nå, tilbage til kredsen og igang med lydighedsdelen.
Nu var vejret skiftet og det regnede lidt. Jeg skulle starte med at gå prgrammet. Det gik, men heller ikke andet end lige...jeg pressede mor en del, apporten kunne ha været bedre og det samme gjaldt springet. Fremadsendelsen der løb jeg fint ud, men dækkede ikke..... kom dog tilbage til mor så vi bestod B-delen med 70 point🤔.
C-delen træk vi os fra, mor var ikke helt på toppen.

Nå, men alle prøver at dumpe på et eller andet tidspunkt. Bare ærgeligt når nu mor så gerne ville ha den prøve...
Vi kørte hejm og alle sagde "på den igen".
I løbet af aftenen, da mor havde fortalt historien mange gange, lettede humøret og hun begyndte at smile og grine igen🙂.

Dagen efter var vi til afsluttende C-træning, hvor det hele blev snakket igennem og pludselig var en ny prøve næsten arrangeret....mor vidste ikke om hun skulle grine eller græde. Men nu er hun jo stædig og vil hun noget så gennemfører hun det. Altså meldte vi os til en BHP2 igen.
På denne sidste træningsaften gik mor og jeg vores toer pogram, som hvis det var til en prøve, og det gik over al forventning. Rygtransporten var lige i øjet, den har vi kæmpet med - jeg vil hele tiden være alt for langt fremme. Vi gik hjem med en dejlig følelse.

En ny uge er startet og nye udfrodringer venter.
Vi har trænet i ALLE decipliner i løbet af denne uge.
Pia fra kredsen har hjulper os med at få lidt styr på fremadsendelsen, det er godt at træne sammen med Pia hun har mange gode ider.
Vi klik træner en hel masse på en talerken. Jeg skal løbe ud til en talerken og dække, så får klik og god bid. Da vi havde gjort det mange gange og afstanden var blevet pæn stor, begyndte mor at belønne mig med en bold. Nu kom der fart på mit udløb - jeg vil så gerne have den bold hurtigst muligt. Så hurtigt ud - dæk - vente på mor kommer - så får jeg bolden

Sidst på ugen stod den atter på skue, denne gang i Haderslev. Der var både sat en dansk og tysk dommer på programmet, men da der ikke var ret mange tilmeldte hunde blev den tyske dommer taget fra, så det var Frits Andresen der dømte alle klasser.

Tidligt afsted, og vores personlige løber, Karsten, var selvfølgelig med. 
Min far skulle på job og da vi skal have en "råber" med, foruden mor, tog Charlotte med. Det blev en meget festlig dag. Mor og Karsten grinede meget sammen med Charlotte, der havde helt sit egent syn på udstillingverdenen - da det altså først gik op for hende at vi var på udstilling 🙃🙃.

Der er ikke så meget at sige om selve udstillingen. Vejret var ingen gang med os. Det var faktisk hundekoldt....så ikke noget med at smøre sig ind i den solcreme mor havde taget med.

Mocca blev nr. 2, men kunne snildt været løbet med sejren, hvis hun ellers kunne ha løbet ordenligt hele tide.... hun er en snøbel 😲!!
Tillykke til smukke Mocca 🙂.

Jeg løb ikke særligt godt en dag, meget uroligt - kiggede - på den forkerte måde - hele tiden efter mor og Charlotte. Var lige ved at stikke af fra Karsten i "fri ved fod", men blev dog. Vi endte igen på sidste pladsen...ØV.
Sådan er det, vi stiller op igen 😀 .

Uge 19 - 23.

Der sker et eller andet hunde halløj faktisk hver weekend, enten med Mocca, mig eller os begge. Det er et travlt forår/sommer vi har.

Mor og jeg er meldt til en BC- match i Præstø. Vi danner hold med Akacias Heiko. Mor og jeg skal gå lydighed og Bjørn og Heiko skal lave forsvarsarbejde.
Det er kun for sjov, men mor går alligevel højt op i at vi kommer til at fremstå bedst muligt.
Mor mener også det er godt for mig at træne nogle gange på banen i Præstø, så jeg er kendt med den.
Derfor har vi kørt den lange vej frem og tilbage til Præstø mange gange efterhånden.
Det går ok med træning der, springet er rødt og kan ikke sådan laves lavere, men det kender jeg nu, ikke at jeg springer kønt over det, men over kommer jeg 😥.
Mocca blev også trænet på banen, så der blev slået to fluer med et smæk 😀.

Vi træede intens på flere øvelser og på B-holdet skulle vi gå vores program...det gik ikke super godt, men mor kender pogrammet og guider mig fint igennem, så det så vist lidt bedre ud end det var...🤔.

I uge 20 tog far og mor afsted, var væk fra os hele ugen...og så lige op til BC- match....det kan man da ikke og mor talte også om hvor nervøs hun var nu da vi ikke ku træne i ugen op til matchen...
Imens mor og far var væk kom Mocca i sin første løbetid. Da hun sådan rigtig begyndte at bløde hjalp jeg hende selvfølglig med rydde op...meget naturligt🙂. Heldigvis har vi pigerne til at tage sig af os når far og mor sådan er på farten, så vi kom båden på ture og i legestue.
Gensynsglæde var stor da far og mor vendte hjem og mor var enormt lettet da hun læste at BC-matchen var aflyst.... og dog lidt ærgeligt, vi havde haft godt af at prøve det, god træning. Men måske kommer det igen til næste år.

Far er begyndt at cykle med Mocca, lidt småture hvor hun traver. Det går rigtig godt med Mocca - hun var hurtig til at vænne sig til cyklen og hun traver fint.
Hun er ved at være i god form - hende den lille.


Så blev det Pinse og tid til Pinseskuet i Ringkøbing.
Mandag d. 24. maj kørte vi tidligt sammen med Karsten til Jylland. Vi var derover ved 9 tiden og hurtigt skulle Mocca til standmønstring. Det var Poul Meineche der skulle dømme Mocca og Michael Lumby der skulle dømme mig.

Mocca lavede en god figur i sin standmønstring, selv om man ikke er i tvivl om at hun er en ung hund der er optaget af mange andre ting, og hurtigt falder lidt ud, end det hun lige er i gang med....
Derimod er jeg ikke så sikker på jeg helt fremstod i den bedste stand i min mønstring. Jeg er i øjeblikket totalt afpelset, ingen "fejl" kan gemmes...og mit trav var ikke helt overbevisende...ikke grundet manglende kondi...men det fungerede bare ikke helt...😠.

Mocca kom i ringen og hun løb nogenlunde fint.....hun er, ligesom mig meget glad for mor, og har det med at se lidt trist og kedelig ud hvis hun ikke hele tiden kan se hende. Men når hun så hører/ser mor er det lige før det går over gevind...så det er svært at finde balance. Det må øves noget mere.🤭
Men uanset hvad så placerede hun sig som nr. 2 SG i hvalpeklassen 10-12 mdr. Tillykke til Mocca 🙂🙂🙂.

Brugstæver kom i ringen og det er altid spændende. Samler mange tilskuere og støjniveauet er enormt højt. Vi løb og løb skulle ud af ringen ind igen ud igen ind igen og så blev der ellers byttet om på pladseren.... og det var absolut ikke til vores fordel!!!
Ikke så meget at fortælle vi blev nr. 10 F.
Men nu skal man jo ikke helt fortvivle - beskrivelsen af mig var fin og god, der stod meget, men de andre tæver var bare bedre end mig😮. 
 Vi var hjemme ved 20 tiden efter en lang, hyggelig og lærerig dag.

Vi træner hver dag i nogle af vores discipliner og mange af dem fik vi brug for på vores næste Mix-Match.

Den var d. 6. juni i kreds 4, Roskilde.
Vejret var skønt og Marianne var som sædvanligt med.
Rygsækken blev pakket og afsted drog vi på nye oplevelser.
Igen fik jeg af vide at jeg skulle blive i bilen. Altid Mocca først, men det forandre sig nok når hun engang bliver voksen, så må der trækkes lod imellem os hvem der starter først 🙂.
Moccas runde var lidt krotere og nemmere end min...
Først i Ringen hvor Pelle gav eksteriør point og deefter ud på ruten.
Igen mødte vi smukke Moby, min bror, og Herdis. De er ligeså vilde med Mix-Match som vi er 😉.
Øvelse 1. var bold i vandskål, Mocca tog den op men ku ha gjort det hurtigere ...
Øvelse 2. var en godbid i en sok. Flere sokker var hængt op ved siden af hinanden og så skulle vi hunde markerer i hvilken sok godbidden var. Det gik fint, mors skyld det ikke blev toppoint da hun ikke hjalp mocca nok...
Øvelse 3. indkald ind imellem nogle hvide kasser med hoveder på...det gik godt.
Øvelse 4. var en træktur på en vogn, ingen problemer andet end Mocca lige en enkelt gang, i starten, hoppede af.
Øvelse 5. lineføring, hvor mor skulle gå med en ske, med fiskeboller på, i munde. Mocca var lige ved at nedstirre mor...så ingen problemer.
Øvelse 6. var en stige der lå på jorden, Mocca skulle gå imellem stigetrinene og mor skulle gøre det samme på en stige der var ved siden af. Fin øvelse.
Øvelse 7. var noget af en udfordring, troede mor. En pølse som en apport. Pølse skulle helst afleveres hel...og det lykkedes næste til mors store overraskelse . Måske Mocca efterhånden var blevet træt af pølser, dem vr hun jo blevet stop fodret med ruten rundt...
Øvelse 8. var at bliver madet på en stol. Og hvem spiser ikke gerne A38 - det er jo så godt for maven...🙃.
Øvelse 9. og den sidste for Mocca, var igennem en tunnel og derefter gå på en bænk. ikke helt så overbevisende men godt nok.

Mocca kom hurtigt i bilen og jeg ud - skønt 😎.
Ringen og til og med øvelse 6. var det samme for mig som for Mocca. Dog var kravene til øvelsernes udførelse større. Men vi klarede det fint.
Øvelse 7. var en bane hvor mor fik bind for øjene og jeg sådan set skulle føre mor igennem...det samarbejde fandt vi ikke helt ud af.... bagefter skulle mor gå på en balancebum og jeg ved siden af - ingen problemer her...
Øvelse 8. var en dukke med et grimt hoved og grimme klæder på. Den vinkede bare med armen....sød øvelse hvor alle vist fik topkarakter 🙂..så en god post.
Øvelse 9. var en forsvarsopgave. Et overfald på en mand i skoven. Jeg var helt tændt - ingen skal gøre mor noget. Super post!!
Øvelse 10. var pølse apporten, her var jeg ikke så god som Mocca, kun en halv pølse fik mor .
Øvelse 11. A38 på ske, elsker mad, havde jo ikke fået noget til morgen 😠.
Øvelse 12. dagen bedste efter C-arbejde. Det var løbebanen. 300 m. i fuld spurt efter et "bytte". Jeg løb alt hvad jeg kunne....Lidt klap og lidt vand og så ud i bilen med mig. Mocca ud igen da hun havde fået lov til også at prøve løbebanen. Hun var ligeså glad for den som mig. Super!!

Der var en del fra kreds 30 der deltog, det var rigtig hyggeligt 🙂.

Der blev regnet talt og lagt sammen og alle blev kaldt sammen. Nu kom resultatet...altid spændende hvordan det er gået.

Det var gået så godt for Mocca og mor at de endte på en 1. plads. Ja det er rigtigt!! Tillykke 😀😮.

Mor og jeg havde klaret det til en 2. plads, mor kunne næsten ikke tørre smilet af .
Egentligt er vi jo bare med fordi mor elsker at "lege" med os.....men det er nu også rat at få en pokal med hjem.

Så  køret vi hjem til resten af familien og endelig fik vi ordenligt mad og sluttede af med et lækkert ben . Familien kørte på havnen og spiste is...

I kan se de fine billeder og videoer af Mix-Matchen som Marianne har taget under: Foto Samba Mocca: Mix-Match juni 2010.

Næste weekend var vi på farten igen.
Denne gang galdt det Landadelsskuet i Ballerup, Kreds 3, d. 12 juni.
Igen sådan en lidt underlig dag for mor var ikke med, hun var på arbejde, det skal jo passes også - siger hun 😠.
Heldigvis var Karsten der, og Marianne stillede op som "råbe" kor.

Det var Anders Friis Jørgensen der skulle dømme Mocca og Frits Andresen der skulle dømme mig, han skal dømme Brugstæver på HAS. Han har aldrig set mig så selv om jeg stadig ikke er på mit bedste blev vi rådet til at stille mig så han så mig.
Mors plan og hele Moccas/mit træningsprgram går ud på at deltage på årets Hovedealvsskue 🤩.

Mocca klarede sig fint og blev nr. 3 SG 😀.

Min standmønstring gik ok , men da vi skulle til travmønstring var det ligesom om vi aldrig rigtig kom på banen. Igen for lidt pels urent trav osv....så vi sluttede bagerst F 11.
Til vores trøst sagde Frits at det var længe siden man havde set så stærkt et hold af Brugstæver og alle var af fortrinlig type....igen kun rosende ord og en god beskrivelse af mig.

Igen en meget aktiv periode med mange oplevelser 🙂.


Uge 16 - 18.

Mit ugeprogram for forårssæsson ser sådan ud: Mandag C-træning, tirsdag Ringtræning, onsdag Lydighed og lørdag igen C-træning. De andre dage for vi så selv tid til lidt spor...
Mocca er med hver gang til C-træning, ringtræning og spor - det går fint med hende. Hun udvikler sig og lærer hele tiden noget nyt. Også når mor kliktræner hende i lydighed.

Lørdag d. 23. april var mor på et B 2 kursus, udvidet Lydighed, i Kalunborg. Underviser var, Lena Pichler Bjerre, og mor sagde det havde været super lærerigt. Vi hunde var med og fik prøvet nogle kendte øvelser med en lidt anden indgangsvinkel.😀
Der var også nogle af kredsens medlemmer som kom med deres hunde og så skulle kursisterne hjælpe dem. Altså lege rigtige "hundetrænere".
Mor fandt ud af at det ikke er nemt at forklarer tingene så alle forstår hvad hun mener, men med lidt mere øvelser lærer hun nok også det.🤨

Lørdag d. 24. april blev bilen pakket; mor ved rattet, Marianne som supporter og os hunde som "stjernerne" bag i.😀
Turen gik til Præstø og en Mix-Match.
Det var heldigvis dejligt vejr for turen rundt var lang, ca. 6,5 km., og mor og Maranne skulle gå den to gange da både Mocca og jeg deltog.

Da vi kom derned mødte vi Moccas bror, Moby, han skulle også deltage. Dejligt.🤩

Vi skulle først præsenteres i en Ring, altså så en "dommer" kunne bedømme vores udseene......mor løb os og hun løb det bedste hun havde lært - det er ikke meget, men dommeren kunne heldigvis alligevel godt se at vi så godt ud. 😲

Derefter startede turen, jeg røg i bilen og Mocca gik først.
Der var mange sjove opgaver undervejs og nogle gik godt og andre skulle mor og Mocca nok ha grebet anderledes an.
 

Post 1: En slags løbehjul. Mocca skulle sidde på en lille "platform" og så skulle hun køres ca. 10 m. hen ad vejen. Der var ikke meget plads og Mocca var bestemt ikke vild med at sidder der og slet ikke da "platformen" brækkede det ene hjørne af imens hun sad der....nå ikke nogen god start....😥

Post 2: En masse snore, på kryds og tværs, var spændt ud over en pressening. På snoerne var der hængt klokker på og fra presseningen og op til snoerne var der ca. 50 cm. Mocca og mor skulle nu sammen krybe under snoerne uden at røre klokkerne....det vil sige mor skulle forsøge at få Mocca til at krybe hele vejen....det forløb faktisk udemærket. Det var noget med dæk...dæk...dæk... og masser af godbidder foran snuden på Mocca.😉

Post 3: En af de øvelser der altid dukker op på den ene eller den anden måde: Apport. Denne her var forskellige ting der skulle hentes og den ene ting var et æg...det hentede Mocca uden problemer. Sjov post, mor er meget ivrig og engageret når hun arbejder sammen med os, og denne post levede hun sig helt ind i ...hun roste og råbte højt... 🙃

Post 5: Nem øvelse over en å på en bro!! 

Post 5: Rigtig udfrordrene øvelse, som Mor og Mocca fik af vide "det kunne i vist ha gjort bedre".... 🤒

En kælk hvorpå der stod en skål fyldt med vand. Kælken , skulles med seletøj, spændes på Mocca, og så skulle Mocca trække kælken, med vandskålen, et godt stykke vej hen og så rundt og tilbage igen...det gik op i hat og briller...

Post 6: En mark!!. Mocca  blev bundet ved en pæl og mor fik bind for øjene og ført et godt stykke ud på marken. Her blev hun så overladt til sig selv. Nu skulle Mocca hjælpe mor med at finde tilbage, altså finde Mocca. Mocca er ikke helt god til at "gi hals" på komando, men da det galdt fungerede det super. Mocca gøede og mor fandt hende.😀

Post 7: Så kom gadekæret, hvor alt kan ske...🙃 Der faldt en mand ned fra et træ, næsten lige i hovedet på Mocca. Mocca gøede, hvilket var rigtigt, men hun var lidt for længe om at forstå at "manden" var ok....

Post 8: C-arbejde. Driftleg for Moccas vedkommende, da hun jo ikke er så gammel endnu. Det gik fint. Mocca syntes vist ikke at figuranterne var så spændende...

Post 9: En lille form for agility bane. Mocca har aldrig prøvet et A-spring, men det fik hun så gjort her. Det var fint og bagefter var hun helt vild med det.

Post 10: Støvsugning. Normalt hader Mocca når mor slæber støvsugeren frem, hun gør og tror den skel dø. Men her var det ok at blive støvuget på hele krobben...fantastisk🙂 

Slut med Mocca og ud i bilen med hende. Nu kom jeg endelig til.😀 Jeg var total frisk, godt for mor og Marianne som mente de snart havde fået motion nok. 

Øvelserne på posterne var de samme for mig som for Mocca. Jeg klarede med dog noget bedre 😀, jeg har jo også en del erfaring på dette område.

Jeg vil ikke gennemgå posterne igen bare fortælle at post 2: Snor med klokker på var en super god samarbejdsøvelse for mor og jeg. Se vedio af os.

 Post 5: Vandskål på kælk klarede jeg til top karakter!! Se vedio.

Post 8: C-arbejde. Jeg ku ikke helt tage figuranterne alvorligt, derfor "svinede" jeg en del - så ikke for godt. 😥

Da vi var færdige med ruten kom jeg i bilen, nu skulle mor og Marianne have noget at spise. Heldigvis kom de i tanke om at vi hunde også trængte til mad. "Morgenmaden" blev serveret i buret i bilen. Fint nok, bare vi fik noget.🙂

Imens vi var på tur var de mindre klasser blevet præmieret, men ikke alle pokaler var hentet. Der var nemlg en 3. plad til Mocca😀. Resultatet er en sammenlægning af eksteriør og testbane.

Stor tillykke til Mocca.

Nu var det spændende hvor jeg var placeret, mor og Marianne vidste godt det var gået fint, men hvor fint.....

Så fint at vi blev Nr. 1

Stor tak til Marianne, som er så god at have med og som tager så gode billeder og videoer.... se selv. 

Fredag d. 30. april var vi afsted igen, denne gang var der dog lavet om på noget...mor var ikke en del af bilens indhold denne gang??? Faktisk var det kun far.......
Hvad mon det betød??🤨
Da vi ankom til slut destination, Roskilde, fandt vi ud af hvad der skulle ske. Skue - vi mødte nemlig Karsten Gram - og det er jo ham der løber os.
Spændende, der var mange smukke hunde.
For far og Karsten blev det en lang dag, det er det når man har en ung og "gammel" hund med i "spillet".
Må hellere lige fortælle at far fortalte alle dem der spurgte om hvor mor var??? at hun, sammen med pigerne, repræsenterede familien til en konfirmation.
Ja, sådan må man dele sig.....🤩

Nå, men Mocca først. Far varmede hende op så hun var klar til ringen sammen med Karsten....og efter megen løben og alt det andet der nu foregår i ringen endte Mocca på en flot 1. plads med SG!!
Hun kan bare min lille tøs!!
Dommer var Poul Meineche.

Senere på dagen efter et par store regnbyger, meget blæst og andet mindre dejligt vejr kom jeg endelig på banen - retter sagt i ringen.
Far tog et par rundter så jeg lige kunne fornemme hvor jeg var før Karsten overtog mig.
Spændende der var mange brugstæver, et fint selskab jeg var havnet i . Jeg løb alt hvad jeg havde lært og det hele fungerede bare den dag. Også fri ved fod. 🤩
Igen megen løben, dommer Poul Meineche, så alle hunde godt efter!!
Og tænk vi endte på en flot 3. plads med et stort F.
Fri ved fod sammen med Karsten gik godt!
Tak til Karsten og alle de andre der hjælper os.

Skøn dag - selv om mor kun deltog via mobilen. Hun havde nok alligevel ikke ku holde spændingen ud...

Uge 13 -15.

Så blev det påske og Mocca ku ikke lade alle de søde hare og lam, mor havde pyntet op med være. Selv om de stod i vinduskarmen, og hun godt ved der skal hun ikke være, forsvandt de😥

Mocca og jeg skulle til kombiskue d. 1. april, men aftenen før fik Mocca dårlig mave🤒 Ikke så sjovt, så mor valgt at hun skulle blive hjemme fra skuet. Ingen grund til at sidde i en bil og være dårlig eller smitte de andre hunde. Jeg blev heldigvis ikke syg - jeg var i mit es d. 1. april!

Vi kørte tidligt tiil Skovbo, Kreds 84, for Moccas bror, Makker, skulle stille i sin klasse.
Andreas løb ham igen - og det gjorde han godt - endnu engang vandt Makker sin klasse - super flot - stort tillykke med det!

Vejret var koldt og blæsende, men dog i starten tørvejr, Da vi nåede middag blev det simpelhen uvejr. Det havlede, regnede og blæste - så voldsomt at der kom en ufrivillig pause i skuet - alt var ved at blæse væk og strømen til computeren, der skrev beskrivelser og resultater, dødede.....
Det blev langt hen på eftermiddagen før brugshundetæver kom på, men da var jeg også helt tændt til at løbe, jeg løb det bedste jeg havde lært - sammen med Karsten Gram - og det var faktisk så godt, at efter megen løben i ringen - blev rækkefølgen sat og jeg holdt min 2. plads!!
Fri ved fod sammen med Karsten  - ingen problemer. Jeg tror han godt kan lide at løbe med mig.

Igen F2 - glæden var stor😀

Efter påske stod den igen på lidt færdselstræning med Mocca - ikke fordi de snart skal til prøve, men det er godt at øve disse ting tidligt.
Mocca er også startet op på spor igen og det går godt. I starten trak hun meget og opstarten af sporet var kaotisk, men det er der styr på nu. Rolig opstart, hun får ikke lov at starte med at søge før hun er i ro.
Derefter søger hun fint i hvert fodspor - nogle er der godbidder i andre ikke. Hun er i "trillebør" lidt endnu.
Tempoet i sporet er af sådan en art at hun koncentrerer sig og har et dyt søg.

Her i midten af april startede ringtræning igen i kredsen. Tirsdag aften står den på kontroleret løb - trav!!
Som bekendt kan mor ikke løbe og se om vi traver samtidig - så far må træde til når han har mulighed for det.
Der er vist ikke de store problemer med mig - vi har bare aftalt med Per at mor altid skal være så jeg kan se hende - mit problem er at jeg næsten ikke kan undværer hende - jeg bliver så ivrig at jeg glemmer at trave når jeg kan se hende.  Og de kloge mener at det skal jeg lærer at håndterer så det er det vi bruger ringtræning på.
Mocca derimod skal lære det hele - hun er en spilopmager, der sagtens kan trave og se super godt ud - når hun vil - så der arbejdes på hun altid vil det.

Vi går en del spor sammen med Betinna og hendes hund Vulkan - han er lidt ældre end Mocca. Det er ikke kun spor, når tiden er der kører vi også i kredsen og træner. 

Jeg har gået nogle rigtige lange spor her på det sidste, det er gået godt, men genstandene kommer jeg nok aldrig til at elske.
Mor har lavet flere gentandespor og det går fint - fordi hurtigt finder jeg ud af det er det - og så smasker jeg ned når jeg ser en genstand, for så kommer både bold og guf.
Noget andet er så om jeg har lyst til at overfører det til det rigtige spor. Men går over genstandene gør jeg ikke - er bare for langsom til at dække.

Vi øver fremadsendelse - nu med boldmaskine - ved ikke hvad jeg skal mere om det🤨
Spring er vi også fokuseret på - nogle mener jeg er for tung i røven...til at komme over springet...men ingen kan sige vi ikke øver os - jeg har ofte undt i poterne....😠
Vi har fået det råd at prøve at sætte en line på mig og så mor løber på sidelinien og "springer" med. Det er det der har fungeret bedst indtil videre.

Sidst vi var til træning blev vi alle optaget på video, vi var sammen to og to og optog det den anden gerne ville have. Hvis jeg ellers havde mulighed for at sætte videoerne ind kunne i se dem, men det kan jeg desværre ikke.😥
Det hele for vores vedkommende var ikke lige kønt, men sjovt at se. Noget bedre end noget andet....🙂Det var ingen aprilsnar - vi blev F2!

Uge 9 -12.

Puha - mor er vist kommet langt bagud med at fortælle nyt om vores hundeliv. Det er ikke fordi der ikke sker noget - snare tværtimod.

 Vi ser lige tilbage på marts.
Det hele er stadig lidt besværligt for sneen har åbenbart tænk sig at blive. Faktisk først i slutningen af marts måned smeltede det sidste sne og man begyndte at kunne komme i jorden igen.

Der var planlagt Rødovre Open d. 27. marts og mor og jeg var tilmeldt en SL1, men det blev aflyst, da træningsbanen var for dårlig og det ikke var til at få nogle spor arealer pga frost og sne. Ingen havde kunnet øve spor -sådan rigtigt. Ved flere arrangementer må skydes pga vejret.
Vinteren 2009 og starten af 2010 vil sent blive glemt!!

C-træning forsatte i ridehal hen til d. 17 marts. Der kunne vi igen bruge træningspladsen - uden figuranter og hunde kom til skade.
Det har været sjovt at lave C et andet sted, men afgjort godt at komme på græs igen.

Mocca har bestemt ikke glemt sit gode C-arbejde.
Hun går til den med krum hals og er ikke bange for noget. Hun udviser de helt rigtige drifter.
Når Mocca har kæmpet sig til "byttet" kommer mor op på siden af hende og lægger en let hånd under hagen og siger "ro". Det apceterer Mocca meget fint! Der er ro, hun har et godt bid og holder fast i byttet.
Hun starter også så småt på komandoen "runder". Når hun har den gøen der er ønskværdig siger mor "runder". Det skal Mocca nok få lært.

Jeg øver meget skjul efter vi er kommet udefor igen.
Inden den rigtigr C-træning begynder skal alle runderer det antal skjul de skal bruge i deres næste prøve. Et er at vi øver lydigheds rundering, når vi træner B, noget andet er rundering når der er figuranter på banen - så har jeg svært ved at løbe om alle skjulene - vil hellere bare finde ham på min måde. Men den går ikke - så bliver jeg kaldt tilbage og forfra .... helt ærlig så sjovt er det ikke at løbe. Må nok bare se at tage de skjul....... figuranten er jo i et af dem!

Både Mocca og jeg har været i legestue nogle gange, når det kan lade sig gøre for alt det andet hundetræning vi går til.
Det er godt og jeg er blevet meget bedre til at slappe af sammen med så mange andre hunde. En af gangene var vi på "tøseholdet" - det gik ikke helt stille af - gang i hormonerne.

Mocca har været til færdselstræning i Tunecentret.
Det gik godt. Hun er ikke bange for indkøbsvogne, mange mennesker eller andet. Gik forholdsvis pænt på fortovet ved siden af mor, men den største succes var nu da hun stod afbundet udenfor Netto - mor gik - og Mocca sagde ikke et ord, heller ikke selv om der gik en hund forbi.

Mor og jeg har været på spor med BHP-holdet.
Her skulle vi gå kryds og tværs. Først lange spor den ene vej, efter de spor var gået, blev der langt spor den anden vej. Altså rigtig mange afledninger på spor to. Det gik godt for næsten alle hunde. Det blev gået på en "blød" stubmark.

Marianne holdt stor fest en lørdag her hos os. Mange mennesker...., men det er vi jo vandt til, så ingen problemer. Da de begyndte at komme var vi i vores hundegård, men da alle var på plads kom vi ind og fik et kødben hver og efter det var nogel lunde ædt hilste vi pænt og roligt på dem der ville hilse på os .....og til sidst faldt vi i søvn - inden de sidste gæster var gået - de holder længe ud de unge.

Uge 5 - 8.

Ja, så er hele februar måned gået og det er stadig vinter.
Masser af sne og kulde, alle er vist ved at være trætte af det.
Flere af vores hunde ting, klikkertræning og legestue er blevet aflyst pga af dårligt føre. 

Mor skulle have været på et sporkursus, sidst i januar, men da det havde sneet hele natten og det foregik langt ude på landet, blev det aflyst - udskudt en måned - hvor der stadig var masser af sne!!
Nu havde alle vist vænnet sig til sne for det blev ikke aflyst og der blev også gået spor - noget anderledes end vi plejer - da det var i en skov. Kursus blev afholdt i kreds 41 og leder var Birthe Neumann. Mor menet hun lærte en masse nye ting.

D. 7. feb. sluttede Ringtræning med et internt skue - for de hunde der havde deltaget i sæsonen. Karsten Gram kom og løb både Mocca og jeg. Det gik fint god træning for alle. 
Se billeder under: Fota af Samba.
Tak til Karsten der altid gerne vil løbe os.
Moccas bror Makker, kaldet Moby, deltog også og han løb super flot!!

Mocca er blevet for- undersøgt for HD - fået taget røngtenbilleder - og både hofter og albuer ser meget fine ud. Stor glæde i familien.

Det går rigtig godt med Mocca til kliktræning - det er svært i starten at holde fokus på mor, men når Mocca så lige har set de andre hunde an - arbejder hun fint.
Hun gør fremskridt i alle øvelser.
Indkald er en svær ting og Mocca har da også lavet rav i den - valgte at løbe ud blandt de andre hunde - isteden for at løbe til mor. 
Det må hun have fra mig - sådan gjorde jeg også.

Så blev der øvet indkald i sneen med Mocca! Familien blev lokket ud i kulden - holdt hunden til mor var kommet godt væk med bolden og så løb Mocca alt hvad hun havde lært - hen til mor og belønningen ville ingen ende tage. Det har de øvet gentagende gange på siden og nu er den ved at være på plads.

Et andet problem, som ikke helt er løst endnu er at Mocca tror hun kan og skal fange alle fugle. Hun styrter afsted efter dem.......tænk hvis hun tror hun selv er en fugl og kan flyve...., hun ser sig ihvertfald ikke for og der kunne nemt ske noget - derfor er hun kun løs under krontrolerede forhold.
Mor har sat en 10 meters line i hende, så hun fornemmer friheden, men stadig under kontrol.
Linen er nu nede på 5 meter og Mocca vælger næsten hele tiden at være ved mor eller vende hurtigt tilbage - så der er håb forude.
Mocca er god til at lege med bold - kaster mor en bold henter Mocca den og kommer tilbage med den og får som belønning en trækkeleg med mor.
Jo, mor og Mocca er ved at "knytte bånd".

Lørdag d. 13. feb. var både Mocca og jeg i legestue.
Det er første gang jeg prøver det.
Vi deltager på hver vores hold. Mocca stadig for de små og jeg er på det store hold.
Der var næsten 40 andre hunde på mit hold så lige da vi blev sluppet løs holdt jeg mig ved mor - troede jo vi skulle træne som vi plejer, men nej jeg skulle ud og være social.......
Det gik fint, synes jeg, jeg pustede mig op og havde hale højt i vejret de første 10 min.
Da jeg nu efterhånden er en erfaren mor mente jeg nok at jeg ku holde orden på alle de hunde! Blev vist lidt for moragtig - trænerne kom ihvertfald hen og tog fat i mig og sagde nu var det nok!!
Da de var færdige med at skælde mig ud spottede jeg lige hvor mor gik og strøg derover for at sladdre - men tænk hun ignorerede mig!!!
Meningen var nok at jeg skulle klarer mig selv og være sammen med de andre hunde på lige fod - det var jeg så resten af tiden.

Da både Mocca og jeg var færdige med at lege, var der arrangeret "Katten af tønden".
Vi hunde gik med vores mennesker hen og så på de slog på en tønde..... noget mærkeligt noget....men da tønden faldt ned blev det sjovt - for den var fuld af godbidder til os hunde - dejligt.

Mandag d. 15. feb. var der indskrivning i kredsen, så nu varer det ikke længe før det hele starter op igen.

Lørdag d. 20. feb. var mor på kursus igen, denne gang var det et Instruktør-kursus. Det blev afholdt i kreds 62 af Rudolf Eisner.
Vi hunde blev hjemme, da det drejede sig om hvordan man skal "optræde" når man træner hunde og deres mennesker.

Mandag startede vi til C-træning.
Der var stadig masser af sne og is på træningsbanen, så Robert havde lånt en riddehal, hvor vi kan træne i indtil banen bliver til at løbe på igen. Figurart eller hunde sku nødugt komme til skade.
Første bid i flere måneder - hvor var jeg tændt - og hvor lavede jeg meget spetakkel!!!
Ingen er i tvivl om jeg er på banen - så skal der være fest!
Men alting taget i betrækning gik det godt, lydigheden skal genopfriskes og det samme med roen - men mine flugte, lange stop, trængninger og bid kan ingen tage fra mig. Det er iorden!
Mor udviser stor tålmodighed, bliver ved med roen (også på sig selv) og jeg får ikke lov til noget før hun er tilfreds.
Mor bliver også rost for sit hundeføre arbejde.
Onsdag C-træning.
Igen i riddehal, hvor er vi i- sær mor beskidt når vi kommer hjem - det støver helt vildt.
Denne gang lavede vi bla. indtransport og vi blev og ved indtil jeg tav stille, men uanset om jeg gør eller ej holder jeg 100% øje med ærmet hele tiden. Ingen uopmærksomhed.

Må også hellere fortælle at vi i uge 8 har været alene hjemme med mor. Pigerne og far tog nemlig på ski tur til Sverige - forstå det hvem der kan - herhjemme var der lige så meget sne. Det må de jo om. Mor havde nok kulde her så hun blev hjemme sammen med os. Det var totalt hyggeligt. Vi sov begge ved siden af mor i sengen hver nat, hun skulle ikke føle sig utryg eller ensom.
Da far kom hjem igen måtte vi rykke ned på gulvet, det er jo vores plads, det ved vi godt.

Lydighed er så småt startet op lørdag - igen ikke de helt store armbevægelser pga vejret.

Mor er startet som føl på B-holdet, så lørdagene bliver brugt i kredsens.

Ca. sådan så det ud da vi var alene med mor - ikke meget plads til hende....

Uge 1 -4.

Nu er vi kommet godt i gang med det nye år og det må være på tide jeg fortælle lidt om hvordan vi har det.
Det har været meget vinter, sne, frost og blæst lige siden midt dec. 09 og sneen ligger stadig tyk og det er hundekoldt....., vi har haft ned til minus 16 grader!

Mocca og jeg er forsat i vores hundegård, imens familien er væk.
Vi har masser af halm i hundehusene og Mocca også udenfor sit hundehus. Det luner dejligt og de dage hvor det har været koldest, har vi været inde til ved middagstid og så er far kommet hjem og lukket os i hundegården. Det har fungeret godt, selv om mor sommetider har ment det har været for koldt for os.
Det er gået godt med Mocca når vi ha været inde - jeg tror hun ser efter mig - hvordan man skal opfører sig når man er alene, så der er ikke sket nogle ulykker. Vi er i gangen og badeværelset. 
Intet er bidt i stykker og Mocca kan snildt holde sig mange timer uden at tisse.

Jeg har fået så meget dejlig tyk pels og mine farver er fantastiske i den hvide sne!! Jeg ser super godt ud for tiden og min kondition fejler heller ikke noget. Det er ikke så meget træning det er blevet til - der har været alt for meget sne - men jeg har fået lange gåture hver eneste dag. Ringtræning hver søndag har også gjort sit til at holde mig i form. Ringtræning sluttede her i midten af feb. Nu holder vi en pause med det - så starter vi op igen når engang sneen er smeltet og ringtræning igen kan foregå udendørs.
Både far, Marianne og Henriette har deltaget i projekt ringtræning - tak til dem.

Mocca ser også dejlig ud - fine farver, god pigmentering og super pels. Godt bygget, dog er hendes ben lige nu meget lange...og man kan tydelig se hun snart er teenager.
Mocca er meget slank trods hun æder enormt meget - hun æder næste det dobbelte af mig. Plus alle de godbidder hun får når mor kliktræner hende.....
Mor siger hun nok har et højt stofskifte og er meget aktiv.....det er jeg også, men alligevel holder mor igen med min mad, nå men jeg får jo det jeg har brug for.

D. 9. jan. var far, mor og Mocca på en to timers lang tur i Hedeland, sammen med Kæledyrskompaniget - altså en masse hunde. Planen er at jeg også skal starte der og være med på sådan nogle ture og engang imellem med til hundeleg. Men da jeg startede løbetid d. 30. dec. er jeg ikke velkommen - laver vist for meget uro i flokken så.......

D. 12 jan. startede mor og Mocca til klik hos Christina igen. Denne sæson bliver det afholdt i en ridehal - meget rart når nu vejret har været sådan. 
Mor var nervøs for at starte, var sikker på at Mocca og hun intet kunne - det var nu ikke tilfældet - det gik faktisk godt - de har også øvet meget inde i stuen.
Apport øvelsen går godt - Mocca kan sidde helt stille med den i munden uden at tygge over 10 sek. Lige foran mor. Hun er begyndt at samle den op fra gulvet og komme hen til mor - jo der er håb om at denne øvelse en dag bliver rigtig god.
Mocca har også lært at gå baglæns. Det skulle være godt at have den kontrol over bagkroppen.
Mocca har været i legestue flere gange - igen har hele familien hjulpet.

D. 30. jan. blev vi hunde taget ud i bilen og kørt til Kreds 30.
Mor var på et træningsseminar og et par gange i løbet af dagen var vi ude - så Martin Knudsen kunne se hvodan vi arbejdede - og giver gode råd.
Det var en god dag, men alt for kold for stakkels mor - hun kunne faktisk ikke rigtig tø op da vi endelig kom hjem hen på eftermiddagen.

Se flere billeder under: Foto Samba og Mocca.

Mig på bordet....

Overskrift 1

Mocca forsøger at komme op på bordet....

Kommentarer

21.04.2010 19:44

Johnny

Hej Hanne og Samba og Mocca.. En dejlige side du har lave om hunde.kan godt li hvor de er i din seng, ja det gør hunde også hos os
Knus Mille og Johnny