Lidt historie.

Jeg er en schæfertæve. Jeg er ud af en god familie, det vender jeg tilbage til senere, derfor optræder jeg altid, ved stævner, konkurrencer, udstillinger osv under mit kennel navn Akacias Baily, men mit navn er SAMBA. Det havde min familie besluttet da de hentede mig 10 uger gammel.

En schæfer - verdens klogeste hund!

For 10 år siden havde min familie kun drømt om at få hund - og nok ikke en schæfer.
Pludselig en dag hørte min far, fra en bekendt, at en schæfertæve på seks år, skulle ud og have et nyt godt hjem, da den ikke længere skulle bruges til avl.
Min familie kontaktede Kennel Akacias og for at gøre en lang historie kort endte det med at de på det nærmeste tog Akacias Vindi med hjem samme dag.
Det var vist det de kalder kærlighed ved første blik.
Vindi og min familie havde næsten seks skønne år sammen. Vindi havde, som avlstæve aflagt div. prøver og min familie kendte ikke så meget til schæfer- verden, så det blev kun til lidt for sjov træning i kreds 30. Alle var enige om at det med at have hund var et hit.
Det uundgåelige skete, Vindi kunne ikke mere og måtte i sommeren 2004 aflives. Sorgen var stor og det er så her jeg kommer ind i billedet.
Nøjagtig en måned senere havde de  nemlig MIG SAMBA.
Min familie var så heldig at kennel Akacias havde haft et kuld hvalpe og der var kun mig tilbage!!
Min kennel mor sagde de havde holdt mig tilbage da jeg var en lækker tøs, med gode drifter.

Her er jeg 10 uger og lige ankommet til mit nye hjem.

Akacias Vindi - min forgænger. Smuk hund, der er noget at leve op til!

Min menneske familie.

Nu vil jeg  gerne præsenterer min familie:
Mor Hanne, far Carsten, storesøster Marianne, mellemstesøster Henriette og til sidst lillesøster Charlotte.
Marianne er voksen og flyttet hjemmefra, men kommer ofte og lufter mig...dejligt. Marianne passer mig også gerne når de andre i familien sommetider tager ud at rejse uden mig.
Henriette er også voksen, men bor stadig hjemme, hun kan slet ikke undværre mig. Henriette er også god til lufteture og hun er så flink at hun næsten altid tager med mor og jeg når vi skal på skue eller MixMatch.
Så er der Charlotte, vi er næsten jævnaldrene, sådan som jeg opfatter det...Charlotte er så sjov at lege med. Vi kan styrte hele huset rundt og lave så meget uorden i sengene at min mor nogle gange ser lidt stram ud i betrækket. Jeg sidder klistret op af Charlotte når hun spiser, det gør hun ofte, og hun skubber mig aldrig væk. Jeg sidder der jo fordi der sommetider "falder" noget ned i min mund!
Min far og mor troede, da de fik mig at de kunne deles om opdragelsen - træningen af mig. Det kan man også til en hvis grænse, så må man bestemme sig hvem der skal være føreren. Og her i hjemmet er det MOR!
Mor overtog hurtigt al træning, det har hun vist drømt om i mange år.
Mor tror hun er den vigtigste, men jeg ELSKER også min far.
Han giver mig altid morgenmad og morgenlufte tur. Det er jo skønt, bortset fra at så skal jeg være alene nogle timer, men der sover jeg bare...det gjore jeg ikke som hvalp, det kommer senere.
Min far har også lært mig at cykle.., men mærkeligt nok var det min mor der tog UHP prøven med mig, det var noget med et medlemsskab jeg ikke forstod.
Jeg vil lige fortælle om min morgenmad, det er det eneste måltid (får kun to), hvor jeg ikke skal arbejde for føden! Derfor giver jeg altid en stor velkomst til far når han sætter benene ud af sengen. Mor er jeg ligeglad med om morgenen.
 Normalt spreder de maden på græsplænen eller jeg skal lave en masse øvelser eller gå spor eller noget helt fjerde får at få mad.
Men det er ok, jeg skal nok finde ud af at gøre som de vil have, for som en rigtig schæfer er jeg ALTID sulten.
Så er der mor, hun er en rigtig en af slagsen. Hun passer og plejer mig perfekt.  Jeg får kun korrekt afmålt ordenligt hundefoder, bliver børstet når jeg trænger, får de vaccinationer jeg skal have, får alt det udstyr vi har brug for og alt det legetøj jeg har lyst til, næsten.
Vi går altid lange ture og, i højsæsonen, træning tre gange om ugen i kreds 30. Derud over kommer spor. Pyha, familien brokker sig også sommetider, men hun hører ikke efter!
 I kan godt forstå jeg lever et godt hundeliv!


En af mine første medaljer, det kan ikke have været pga. af skønhed med det øre!

Her er mine øre da kommet op at stå - det får man også medalje for??

Min hundeslægt.

Her er så lidt om min fine familie.

Min mor er Akacias Xenna og min mormor er Akacias Mamba. Du kan se mere om dem og billeder af dem på http://www.akacias.dk .
Mormors mor var Kimberhyttens Exa og mormors far var Sasko von der Noriswand.
Min far er Quentin Karanberg, min farmor er Mary von Tronje og min farfar er Yasko vom Farbenspiel.

Jeg kunne godt skrive videre på slægten, men det er vist nok.
I kan altid se stambogen hvis i besøger os og det er det i har lyst til.

Se billeder af min familie under side: Sambas stamtræ.

Sambas mor: Akacias Xenna.

Sambas far: Quentin Karanberg